zondag 23 oktober 2011

wintergekheid ( ipv zomerzotheid)

Met de winterzon op ons hoofd wandelden de bakvis en ik eens heerlijk over de zaterdagmarkt en sloegen onze slag.
Bij de notenboer verukkelijke verse pistache-noten en een grote zak gemende rozijnen.Onze volgende stop was de groenteboer waarna we onze tassen volpropten met diverse verse groentes en vooral veel vers fruit, bieten, bospeen, champignons, en verse vijgen, grapefruits, appels, van die verrukkelijke slobberperen, je weet wel, die kun je niet meenemen naar je werk bv omdat ze in je tas tot een smerige sompige pulp veranderen en van alle spullen in je tas een smerige kleverige zooi maakt, maar die zo sappig en lekker rijp en zoet zijn dat bij het eten ervan het sap over je kin druipt en je lekker helemaal plakkerig word, maar die de ALLER lekkerste zijn .
En voor onze volgende stop, de visboer, kwamen we langs een nieuw- op- onze -zaterdag -markt, handwerkkraampje, en door al die bloggers om me heen in het www die aldoor verheerlijkend en aanstekelijk over het (ouderwetsche) handwerken bloggen ( en daarbij zo ongeveer in hogere (zen) sferen geraken) ...kocht ik toch BIJNA een knotje wol/garen en een setje haaknaalden, gelukkig wist de bakvis me in bedwang te houden ( met haar dodelijke blikken: MAMMMMM NEEEEE AAARH) , maar wees gewaarschuwd, het kostte enige moeite..... ik vrees het ergste.( en ga in gedachten vast op zoek naar mijn oude haaknaalden)

14 opmerkingen:

 1. Laat het bakvisje maar eens zo'n superhippe gebreidehaakte muts/vest/poncho/oorwarmers/... zien. Dan is ze zo overstag. (Of niet!?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal duidelijk, jij rent bij de eerstvolgende marktdag weer terug ... zonder die bakvis! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, er is geen weg terug, ik hoor het al. Dat wordt haken deze winter.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vandaag gepunnikt. Over handwerken gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohooo... zo'n heerlijk gehaakt dekentje voor op de bank! Ik ga aan mijn derde beginnen binnenkort (hoezo verslavend....)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig om te lezen hoe jij dat beschrijft ;-)
  Herkenbaar hoor, hier reageerden ze net zo toen ik voorstelde om mobieltasjes te haken...
  Toch heeft jongste dochter wel interesse in het haken als bezigheid - hoe gek kan het gaan.
  Ik heb de wolletjes al naar de kamer toegehaald... ben dus net een stapje verder dan jij. Als je hard loopt haal je me wel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leukleukleuk.....haken!! Mijn meiden zijn aan het vingerhaken....oftewel haken zonder haaknaald maar met de vinger. Meters van dat koord haken ze....in de onschuldige onwetendheid dat dit toch echt de voorbode is van het "truttige" haken.
  Als ik jou was vloog ik zonder bakvis nogmaals naar de markt.....en kocht een haaknaald en een kek kleurtje katoen en haak zo'n gaaf rond mutsje voor bakvis......wedden dat ze om is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik heb inderdaad heel veel gemist. Maar dat is vaak zo. Ik heb afgelopen zaterdag weer erg genoten van mijn kleinkinderen. Wat doen jullie het toch goed met die dreumessen. Natuurlijk, met die grote pubers ook. Maar jullie wisten al dat ik dat vond.
  Ik ga weer regelmatig lezen..

  Liefs

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig zo'n marktwandeling in de zon! Grappig dat kinderen je koopgedrag zo kunnen beïnvloeden...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij ben jij best een haaktalent, ik hoop dat je binnenkort een los gaat daar op die markt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ah joh als jij wil haken dan doe je dat gewoon toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker overstag gaan! Het kost je de kop niet en is zo lekker om te doen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...