zondag 9 oktober 2011

werkende in de nacht

Soms moet ik 's nachts werken, en dan heb je zo onderling wel eens, in de stilte van de nacht, van die grappige en bijzondere gesprekken. ( en bijzondere recepten, maar das weer een ander verhaal).
Zo kwam het vannacht eens op het hebben, of eigelijk meer nemen, en plannen van quality-time, met je eigen partner/man. Velen geven toe eens graag uit te gaan eten bv, zonder de (kleine) kindjes, opdat je dan weer grote mensen praatjes kunt hebben en puur aandacht voor elkaar. Ook weekeindjes weg vallen daaronder.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik heb absoluut leuke ideeen vind en ook de aantrekkelijkheid daarvan wel begrijp ( en iedereen in mijn optiek beslist moet doen waar hij/zij zelf gelukkig van word), met jonge vroege vogel kindjes en late nachtbrakende pubertjes in huis spreek ik manlief zelden alleen. Maar..... ja een maar, noem me maar een muts/moederkloek/huismuis......ik beken meteen schuldig aan alles, maar dus IK vind al die dingen gewoon echt veel leuker als ik de hele kudde mee heb. Dan samen aan tafel zitten en dan gewoon genieten van de interacties onderling en de diversheid aan gesprekken die we dan natuurlijk hebben met zoveel leeftijdsverschil. Dan glijden mijn blikken langs al mijn hartelapjes en dan barst mijn hart bijna van het geluksmoment.

Daarbij heb ik ook nog andere ideeen over quality-time samen met de manlief, en ehm daarbij hoeven we dus ehm niet uit (eten)...  dan kruipen we na door diverse nachtdiensten gescheiden nachten weer eens fijn samen onder de wol. ;-)

6 opmerkingen:

 1. dat is helemaal waar maar wij vinden het heerlijk om even lekker alleen te zijn, wij gaan 1 keer per jaar een weekendje weg samen, zonder de kids.
  maar ieder zo zijn eigen ding he.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stukje. De Man en ik gaan wel af en toe een weekendje weg, maar verder ben ik ook heel erg van het met z'n vieren thuis zijn en dingen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond mezelf altijd al een uitzondering met het meeslepen van het hele spul. Ik ben blij dat jij nu schrijft, dat jij dit ook doet. Wij gaan altijd met z'n vijven. Wanneer er minder van de partij zijn, voelt het op de een of andere manier
  niet compleet. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook zo leuk als mijn bloedjes van kinderen meegaan. Eigenlijk veul leuker!! En eerlijk gezegd dacht ik dat ik zo ongeveer de enigste was......niet dus.....jij ook...pffffff........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hier nog zo een! De tijd dat je samen allerlei dingen kan doen, komt vanzelf. Vakantie vieren zonder de kinderen, nou, ik vond er niks aan tot ze zelf niet meer meegingen. Die tijd komt bij jou ook snel genoeg hoor. Soms moesten we weleens samen ergens heen van Leo's of mijn werk. Nou ja, dat is dan niet anders.En inderdaad: met vier kinderen uit eten gaan, dan zwelt/zwol mijn hart. Nu heb ik dat weer als alle kinderen en kleinkinderen en wij bij elkaar zijn..........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja helemaal herkenbaar. nu zijn wij maar met z'n drietjes maar uitgaan samen. echt niet.met z'n drieen en anders niet. alleen vorige week naar een verjaardag in een zaaltje..maar die mensen werden 150 met z'n tweeen. was niet leuk voor Kjell. maar eh maar paar uurtjes uitbesteed...langer kan ik echt niet zonder hem. uit eten.. doen we gewoon niet vaak maar hij is er altijd bij....hahaha enne geniet van jullie quality-time!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...