maandag 3 oktober 2011

gevangen

Tussen de laatste zomerse zon en gewoon hard werken op de zaak, dit weekeinde, waren de grote week boodschappen erbij in geschoten afgelopen zaterdag. Wat overigens ook wel een beetje mijn idee en ook bedoeling was, want zo eten we dan de voorraden eens echt op en de kasten leeg.
De laatste tomaten van dit jaar geoogst en die liggen in de zon rood te kleuren zo als zovelen dit weekeinde :-)

En zo stond ik op maandagmorgen met 2 zeurende mini's aan mijn benen geklemd, een enorme hoeveelheid, zeker!!!  3 kilo gieser wildeman mini stoofpeertjes te schillen,( pfff wat een werk, waarom had ik dit ook weer bedacht?) om die eens heerlijk in mijn slow cooker te stoppen en zodoende met restanten kastanje champignons , tomaten dus en uitjes en wellicht nog wat vergeten groentes uit voorraadkast of koelkast een volwaardige maaltijd voor opgroeiende zeurpieten kinderen en andere tafelgenoten te bereiden.

Nou zijn mijn kinderen echt dol op stoofperen en mijn ex-schoonmoeder was en is nog steeds erg dol op het koken daarvan, volgens mijn oudsten kan geen mens die zo lekker maken als zij, ik moet zeggen, zij maakt ze idd erg lekker ( vooral zoet), zelf  neem ik dus altijd gieserwildemannetjes omdat die t smaakvolst zijn en die kook ik dan uren slow(laag dus) met scheut rode wijn, en bessensap of bessenlimonadesiroop, kaneel stokjes en eventueel suiker. Tot de peren prachtig mooi rood en gaar en naar binnen te zuigen zijn :-).Ehm  niks mis mee dus?? en ik begrijp dus niet waarom die van haar altijd net iets lekkerder uit de bus komen oh en ik kan het ook niet uitstaan :-)
Tips??????
UPDATE: ook vandaag waren het weer niet de lekkerste stoofpeertjes, sterker nog een aantal vond het niet ehmmm te vreten....
snik..........

8 opmerkingen:

 1. Nope helaas geen tips. Ik kom op een of andere manier er maar nooit aan toe stoofpeertjes te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uh, da's denk ik het geheim van de kok.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder dikte het nog wat in met maizena, maar of dat wat met de smaak doet. Misschien een kaneelstokje of vanillesuiker?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, vanillesuiker wil nog wel eens helpen... Verder: bij iedereen hebben de gerechten een iets andere smaak, dat kan inderdaad aan de hitte, de tijd, de ingrediënten en de ervaring liggen. Één troost heb je: over een poosje ben JIJ de (schoon)moeder die de lekkerste peertjes van de hele wereld maakt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, rode wijn, kaneel en suiker, beetje overgieten met water, vooral niet te veel, dat het net niet aan gaat branden eigenlijk. Wat kan er dan mis aan zijn? Ach, schoonmoeders zijn toch onverbeterlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sillie;
  Toen we zelf nog een perenboom hadden, ja dezelfde, één kg. geschilde peertjes, een glas port, een zelfde hoeveelheid van de allergoedkoopste limonadesiroop en een kaneelstokje. Uurtje koken en klaar. Ik geef toe, het is geen goedkoop recept maar je vroeg om lekker. En heb je al eens tomatenjam gekookt? Enkelen zijn er dol op, maar ik gebruik de tomaten voor de soep.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. eh...stoofpeertjes....tja...ik heb geen tip voor je, ik ben niet zo'n kok!! Ik ben benieuwd wat je maakt na al deze tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker dan! Ondankbaarheid is moeders loon…
  Trek je er niks van aan!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...