dinsdag 27 september 2011

soep, sop en de kaas die een schuitje werd en meer...

Op het menu van vandaag (weekmenu komt ooit nog wel een keer) pompoensoep, ik ben gek op pompoenen, ze komen mij een beetje sprookjesachtig over, ik krijg niet onprettige visioenen van toverfeeen en heksen, hoe groter ik ze zie hoe erger ik daar last van heb,en ik vind ze met die fel orange kleuren echt wild woest aantrekkelijk en indien soep ervan gekookt ook nog onweerstaanbaar lekker :-)


Soep en sop , t scheelt slechts een letter en soms een heleboel .

Soms is de sop de kool niet waard, zo zal ik niet snel ruzie maken/zoeken over tandpastadopjes etc , maar mijn manlief raakt bijzonder geprikkeld, als ik de kaas snijd met een mesje ipv beschaaf schaaf met kaasschaaf .....hij vermoed dat ik door deze ilegale actie van de (zijn?) kaas een schuit maak.( nou  bedenk ik me wat, zo riep mijn vader vroeger thuis al: wie maakt van mijn kaas een schuit, ... die gooi ik het huis uit?? zou het dus iets mannelijks zijn?)
Niets is echter minder waar,niet ik, maar de kaasschaaf heeft er een schuitje van gemaakt door de wederkantse hardere korsten die de kaasschaaf niet aan kon, en ik maak er met mijn ilegale meskaassnij-actie weer een min of meer egaal en schaafbaar stuk kaas van.
Hij zou dus dankbaar en blij gestemd moeten worden want nu kan er weer beschaafd kaasgeschaafd worden. Maar nee hij gaat er opmerkingen, wat zeg ik...... AANmerkingen over maken en daar word ik dan weer heel geprikkeld over want a is het iets om uberhaupt een woord over vuil te maken? b word ik om deze zinloze zeuracties( zo noem ik het ondertussen) buitengewoon BOOSAARDIG....
Maar bedenk dan (wat uren/dagen later, nee dat ook weer niet, maar nou jah wel wat later) , het GAAT NERGENS over, deze kool is absoluut de sop niet waard, maar als ik niet oppas word ik zomaar boos en hum hum ook niet zo aardig ervan.

9 opmerkingen:

 1. Soep of sop .... 't is in ieder geval leuk om te lezen ;-) En ja, lekker, pompoensoep!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zeggen trouwens sòp tegen soep ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omdat de kaas een schuit word (door mannen of niet ik laat het in het midden ;-)) koop ik alleen nog maar plakken. Lkker makkelijk ook nog . Jummie pompensoep :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, die schuit hadden wij thuis ook vroeger. Tegenwoordig koop ik gewoon voorgesneden plakken, dat scheelt een hoop stress en zere vingers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk stukje!
  Ik hou ook niet van schuitjes, ik schaaf zorgvuldig dan eens linksom, dan eens rechtsom om het een beetje recht te houden.
  Manlief maakt er niet alleen de scheve schuit van, hij laat de kaas ook een soort van exploderen. Mijn oplossing: heel lief, attent en romantisch als het ff kan kaasplakjes VOOR hem schaven. Zo heel nonchalant: "Wil je ook kaas, schat? Ik heb hem nu toch vast"
  Maar ja, ik sta of zit er niet bij altijd natuurlijk, als hij een aanval pleegt op ons blok kaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst aan de zijkant de korstjes er af schaven, daarna de kaas zelf schaven. Je hebt nooit meer ergens last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar was de soep wel lekker???

  O ja, wij versnijden hier collectief ons stuk kaas, geven dit toe en dan snijdt lief 'm weer recht..... en dan... herhaalt het hele gebeuren zich tot het stuk kaas op is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is het ook wel eens wat,maar dan snijden we gewoon van te voren en ziet niemand de kaas of de worst.
  Succes.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook Tineke maakt graag pompoensoep. Met stukjes féta of gember vind ik het extra lekkerrrr!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...