dinsdag 2 augustus 2011

vakantieklus (deel 1?)

Een rood hoofd.....(en niet van de warmte) het was zo'n enorme zooi geworden in onze schuur. Een dumpplaats voor alle gebruik in zo nog dingetjes.....je kon er je kont niet in keren.
Dit weekeinde samen met mijn bakvis en manlief, de schuur aangepakt. Eerst de zolder, alles eruit, en drie stapels gemaakt: weg, weg naar kringloop en bewaren/terug stoppen op zoldertje.
De zolder deed den bakvis overwegend zelfstandig, in ruil voor dat ene leuke ( net boven mijn budget) bikinietje waar zij haar oog op had laten vallen.
Poe ,we kwamen oa tenten tegen waarvan mij het bestaan en hoe kwamen ze hier op mijn zoldertje niet geheel helder en duidelijk meer was. Oh en met hilarische momenten omdat het bakvisje niet eens als tent herkende ( echte katoenen in vreselijke kleuren en ouderwetse vormen ( het driehoek/ dakmodel))
En daarna de hele schuur leeg, de tuin stond helemaal vol met troep, ik durfde er geen foto van te maken ( oke eerlijk, ik ben het vergeten in het heetst van de strijd) maar het schaamrood steeg mij wel naar den kaken bij het aanschouwen der puinhopen .

Hengels, jemig wat een hengels, ( in prachtige foudralen) en visnetten, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ( en we ehmm vissen echt nooit). Maar we hebben het weer prachtig en mooi netjes opgehangen en hervindbaar ook nog. ( we kunnen zo geheel zelfvoorzienend gaan zeevissen )
En ga zo maar door en doordat wij ( jah allen) de schuurdeur nogal vaak, sociaal open laten staan voor onze poes om er 'snachts in de koude een warm en droog plekje te zoeken, daardoor dus, stonk onze hele schuur ENORM naar katteppis, werkelijk walgelijk de lucht kwam als een adembenemende muur op je af, zeker met de zomerse temperaturen....Dus ook het grondzeil ging eruit en werd geveegt en gesopt en een nieuw zeil erin. Nu staat (bijna) alles netjes en het ruikt er fris en het is ruim... ( en wil ik er gaan wonen, lekker rustig, )
Je kunt de frisheid bijna van de foto's af ruiken niet waar?
En ik heb buiten het normale hang je jas op, een nieuwe leuze, dat is natuurlijk:
Sluit de schuurdeur!

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk alles weer aan de kant!!
  En wat een fijn gevoel dat geeft he?!
  Hopelijk geniet je er heeeeeeel lang van!!!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeej, dat ziet er wel heel opgeruimd uit. En de poes mag nu niet meer in de schuur?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eep! Een Hello Kitty fietsje! Cute! ^-^

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...