feelgoodfood

Hutspot net even anders.Ook in de zomermaanden zet ik wel de zogenaamde wintergroentes op tafel, winterpenen bijvoorbeeld, in de zomermaanden zijn ze vaak nog zo schoon en mooi aan de buitenkant dat je ze niet eens hoeft te schillen voor gebruik en afwassen voldoende is.
Kook kruimige aardappels gaar.
Winterpenen in de lengte doorgesneden en dan in stukken van 5 cm ongeveer deze beetgaar koken, ivm mijn mini's kookte ik ze helemaal gaar, die houden nog erg van zacht (baby) eten .
Omdat ik op de fruitschaal 5 appels had liggen die er betoverend prachtig uitzagen, de appel der boze stiefmoeder uit het sprookje van sneeuwwitje kon er nog niet aan tippen, maar die ehm ietwat teleurstellende melige smaak hadden. Nou ja, ik wou ze ook weer niet meteen weggooien, die heb ik dus ook in stukken geschild en er boven op gelegd tijdens het koken in mijn snelkookpan.Toen het gaar was het geheel grof gestampt, met een scheut yoghurt erdoor.(of creme fraiche)
Ondertussen 3 flinke rode uien in grove stukken gehakt en met kerrie en gemalen komijn (beide 3 flinke theelepels),een theelepel djahe en zout en peper ( naar smaak) samen met chipolata worstjes gebakken tot worstjes gaar waren, hak de worstjes in stukken, dit mengsel dan weer door de stamppot heen......YUMMIE
Mijn kinderen hebben er werkelijk van gesmuld, de mini's hadden al dagen niet zo goed gegeten van het warme eten.Maar mijn manlief vond het te zoetig, ws door de extra appels die er eigenlijk dus niet in horen. Zelf vond ik de combi wel ook gewoon erg lekker.Maar een volgende keer laat ik de appels weg.

Reacties

  1. Oh, dat lijkt me heerlijk, alleen inderdaad zonder de appels.

    Fijne dag!

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk! Ziet er ook lekker uit, maar de ingredienten die er in zitten hmmmm krijg gewoon trek!

    Wij eten overigens nu ook nog gewoon andijviestampot en al die dingen meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien iets minder appels..?

    Enne een snelkookpan, is dat nou echt, echt super. Ik hoor er veel over, maar ik heb al zoveel pannen..... en twijfel over een snelkookpan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. snelkookpan is werkelijk super!!!Ik gebruik hem echt vaak, in geval van twijfel zou ik zeggen, gewoon doen en ga dan voor de grootste maat.Als het je niet bevalt kun je m altijd weer verkopen?(op mp)?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker hoor! Mijn mini's zijn ook erg in voor dit soort gerechten. Wintergroenten kunnen prima in de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt erg goed.
    Maar hier zijn ze niet van de wortelen.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. fijn dat jouw mini's zou goed warm eten. hier wil mijn kleine man t echt niet. gelukkig eet hij veel fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, dank je voor je uitgebreide antwoordt! Pff ik wordt helemaal enthousiast van je hihihihi en zat me te bedenken... mijn ouders hebben er vast 1 dus ik het eens navragen en dan mag ik het vast lenen....!

    WAnneer ze er geen een hebben dan ga ik gewoon verder rond vragen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Appel in hutspot?
    Vijfschaft;
    gelijke delen aardappelen, wortelen, uien koken. Dit stampen, in de kookperiode bruine bonen opwarmen en een appel schillen en in kleine stukjes snijden. Als je de stamppot klaar hebt dan met een houten lepel de bonen en stukjes appel erdoor roeren. Even nog weer warm laten worden. Pittige worstjes erbij en
    eet smakelijk. Voor de vegetarische mensen is de boon een eiwitleverancier en de worstjes nemen ze dan niet.
    Hartelijke groet en tot laters
    Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk