maandag 4 juli 2011

tobben met laptoppen

Het bakvisje heeft van school het afgelopen jaar een mini-laptop in bruikleen gehad, t was een soort van proef/project. Nu is het school en ook de kinderen natuurlijk goed bevallen ( had ik ze vooraf al kunnen vertellen hoor, ze mogen dat ding mee naar huis nemen en thuis ook gewoon gebruiken). Maar voor komend school jaar kun/moet je nu kiesen uit drie opties.
1. geen laptop: school zorgt dan dat op school een passend ding laptop ofzo te gebruiken is waar en indien nodig
2 huurkoop van de huidige laptop, je hoeft deze dna niet in te leveren betaald 10 euries per maand x 36 en na de looptijd kun je m voor 50 eurie kopen
3 koop  nu in een keer voor 360 eurie, hij is dan meteen helemaal van jou.
beide 2 en 3 hebben nog verzkering tegen gewone schade/diefstal etc etc
4. neem je eigen laptoppie mee ( deze  moet dan wel aan een aantal minimale eisen voldoen)

Nu mijn dilemma, ik heb een kleine mini-laptop die aan de school- eisen voldoen, ik heb ook een grotere laptop die ik zelf het meest gebruik.( daar moet ik dan voor het mooie wel een nieuwe accu voor kopen want deze laad niet 100% meer op en het is in principe op school niet mogelijk op te laden:  kosten nieuwe accu ongeveer 60 euries)


Ga ik voor eigen gebruik en ehm zuinig?? dus geef ik bakvis dan mijn kleine laptopje ( die minder dan 360 eurie kostte?) ( maar die is weer niet verzekerd tegen diefstal en school/huis-schade)
Nu is mijn bakvisje wel erg zuinig en zorgvuldig, bij niet gebruiken in de kluis op school etc etc en haar bruikleen laptoppie ziet er dan ook nog als nieuw uit! Ik twijfel dus tussen 3 en 4.

Wat moet ik doen?
( ps aan de bakvis heb ik niks want die vind alles prima de prima wat ik ook besluit, mijn kleine laptop ziet er ook nog als nieuw uit namelijk ;-))

12 opmerkingen:

 1. Ik zou gaan voor optie 4. Je schrijft dat die het prima doet, aan de eisen voldoet, en dat je puber er voorzichtig mee is! Makkie dus. En van het geld dat je uitspaart ga je wat leuks doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk hoor - en ik wist waarlijk niet dat ze zo'n dingen al zo vroeg mee naar school moesten brengen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. op de lagere school al een laptop mee,ppff ik ben blij dat ze dat hier nog niet doen,maar ja een meoilijke keus,ik zou ook 4 kiezen,gewoon een eigen laptop mee nemen kun je hem ook goedkopere aan schaffen.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen positieve ervaring met minilaptop. Maar missch kan bakvis er goed mee omgaan. Als er iets stuk is is het soms echt niet te repareren.

  Maar goed, als ik jou was, zou ik idd ook voor optie 4 gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die laptop van jou, dat zou ik doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou gaan voor mini-laptop....maar je hebt me el aan het denken gezet....

  wellicht kom ik er nog op terug....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfew, moeilijk, moeilijk hoor...ik denk dat ik zou gaan voor optie 4...het is een laptop die aan de minimale eisen voldoet... Kun je het niet gewoon proberen of optie 4 de juiste is en zoniet, dan alsnog (later dus) overgaan op optie 3?

  Nou, aan mij heb je als wijze raadgeefster, geloof ik ook niet zoveel haha...moeilijk, moeilijk en ingewikkeld..succes met je keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker je eigen laptoppie meegeven. Die dingen zijn in de winkel veel goedkoper volgens mij dan 410 euro. De gemiddelde levensduur van zo'n ding is twee tot drie jaar. Dan ga je toch geen huurkoop doen. Gr.LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vrees dat je aan mij niet zoveel hebt ... zou 't nl. niet weten!
  Misschien toch maar die minilaptop (erg handig in gebruik lijkt me)?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. optie 4 zonder twijfel en dan gezellig een dagje uit met bakvis met de helft van de uitgespaarde centen en de rest half in haar spaarpot half in de jouwe.
  leert zij de kunst van sparen en geldzaken zorgvuldig afwegen en dat daar niks mis mee is, gezellig dagje samen, allemaal hartstikke leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ben je er al uit??Tjonge is het echt al verplicht een eigen laptop mee naar school?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. tja, als je huur/koopt, ben je 410 euro kwijt...gegarandeerd. Doe je het niet, dan bespaar je dat geld. Als bakvisje er nu voorzichtig mee is, bestaat de kans dat je dat geld helemaal niet uit hoef te geven...lijkt me fijn. Enne...wat moet je met 2 van die dingen? Ik zou zeggen optie 4. Als 't kwijtraakt/stukgaat kun je altijd nog een nieuwe kopen voor minder dan 410 euro...is best veel geld...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...