vlier

Verstopt achter deze ooit zelf gezaaide vlier, zit mijn huis (rechts dat van de buren). En zoals je kunt zien staat ook mijn vlier prachtig in bloei. Het is hier vaak iets later, de bloeiende natuur, dat komt denk ik omdat we zo dicht bij zee wonen waardoor we iets ander klimaat (frisser) hebben.
Nu had ik mij vorig jaar ook al gewaagd aan vlierbloesemsiroop te maken.....(klikerdeklik) en vond buiten mijzelve en een vriendin van mij, niemand het hier in huis lekker.Maar dat deert mij niet, om dit jaar een nieuwe poging te wagen, natuurlijk wel naar een iets ander recept, wat meer citrusvruchten/sap erdoor heen, waarmee ik blijf hopen op een doorslaand succes in huize silliesullieblogje.
Maar natuurlijk hangen de mooiste vlierbloesemschermen net daar, waar ik er niet bij kon om te plukken.... zul je altijd zien.
Dus het bakvisje klom via de grijze bak op de pergola en plukt en plukte en plukte, ze wist werkelijk van geen ophouden! En op de grond rende ik heen en weer met mijn grote kom om de mij toegeworpen bloemen op te vangen.( ondertussen wuivend naar buren die langs kwamen met vraagtekentjes op hun gezicht).  En nu staat er dus een hele grote kom bloemen met wat citroenen en een sinaasappel in stukken gesneden, in een bak koud water en kan ik er morgen, als het 24 staat, wederom een poging doen om siroop te maken. 

Reacties

  1. Je vertelt leuk, ik zal me nou maar eens aanmelden.
    Groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. succes ! - hopelijk lukt het deze keer om de huisgenoten te overtuigen - van hier uit ziet het er in alle geval heerlijk uit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow! Stoer hoor... zowel het zelf maken als het plukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou wat leuk zeg. Succes met de fabricage!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeh bofferd, een vlier in je tuin. Ik maakte een paar weken geleden ook vlierbloesemsiroop en het is al bijna op. Vooral Sarah vindt het erg lekker. Nu maar weer op bloesemjacht...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Laat je weten hoe je siroop dit jaar is geworden?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zo he die durft!!!!lijkt me super om siroop te maken. hier helaas nog geen Vlier

    BeantwoordenVerwijderen
  8. en vlierbloem pannekoeken....wel eens geprobeerd? erg lekker!! gewoon de bloemen in beslag doen en bakken maar! nog onwijs bedankt voor je lievekaartje voor mijn dochter! erg lief van je omdat te doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een stoere en handige bakvis heb je! Geweldige oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad stoer en handig jouw bakvisje. Ik ben benieuwd naar de siroop.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb de boom gezien. Er zaten nog wat bloemen aan. Misschiedn wel genoeg voor een overheerlijke vlierbessenjam, zonder veel suiker natuurlijk
    JB

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ben errug benieuwd hoe je siroop gaat smaken ... hoor van verschillende kanten dat 't echt ontzettend lekker is!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha, de vrouwen in actie voor lekkere siroop. Ben benieuwd wat er van geworden is?!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk