groeizaam weer

Door het warme weer en  dan die heerlijke regen die de laatste weken zo regelmatig groeit, groeit mijn tuin, maar zeer zeker mijn minimoestuin ( ook wel vierkante meter moestuin geinspireerd op square foot gardening) sneller dat we het ehm verwerken, ofwel op kunnen eten. En dan heb ik het bijvoorbeeld over mijn  rucola sla, die dit jaar zelfstandig weer opkwam en nu bijna als onkruid zo snel en weelderig groeit, evenals zijn broer citroenmelisse en ook de worteltjes rechts beginnen werkelijk goed te groeien.
En mijn zogenaamde kruiden bieslook en basilicum, munt en bananenmunt groeien als gekken, het enige wat het dit jaar gewoon niet doet is peterselie.
Maar ja je kunt ook niet elke dag rucola-sla eten hoe lekker dat ook is.
Dus vandaag er een  kruidenbotertje van gemaakt, van een flinke hand rucola-sla, wat bieslook, een bolletje knoflook, dit alles snipperen, dan en wat grof zee-zout, peper en milde biologische paprikapoeder naar smaak, en wat rasp van  een sinaasappel , gewoon omdat dat zo lekker ruikt en smaakt :-) Het geheel is in de koelkast 2 weken houdbaar, maar zolang overleeft het hier nooit .
Geserveerd samen met een tomatensapje/soepje ( tomatensap opwarmen, als het heet is een scheut melk erdoor, wat verse peper, beetje zout en wat verse basilicum uit de moestuin erover geknipt als het in de soepkommen zit, dotje geraspte kaas erop) en een zelf gebakken tomaten-uien-broodje erbij.

Lekker en heel gemakkelijk en dan rol ik nu mijn bedje vast in om vast een beetje te slapen voor ik weer naar de zaak ga vannacht.

Reacties

  1. Wat ziet dat er allemaal lekker uit en dan zo met eigen maak ingrediƫnten!
    Echt van genieten hĆØ?!

    Groetjes van Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wist niet dat je 's nachts werkt, is best vermoeiend zeker? Jouw kruidenboter ziet er in ieder geval hƩƩl lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjammie, lekkere kruidenboter.
    Heb gisteren ook munt gekocht, lekker voor thee.
    Ben benieuwd of hij het goed gaat doen.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is zeker groeizaam weer, mijn munt dreigt de hele tuin over te nemen.. Die kruidenboter ziet er heerlijk uit en het broodje ook, heb je daar toevallig ook een recept van?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super, de kruiden enzo. Helaas heeft de processierups er hier voor gezorgd dat we de sla enzo niet durven eten. Brandharen enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dat had ik even eerder moeten lezen!
    Vanavond bij de bbq een groot gebrek aan kruidenboter...maar wel een tuin vol rucola!
    Deze ga ik morgen gelijk eens proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ziet er weer lekker en zeer voedzaam uit..
    juul

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mmm lekker hoor! zo pittig hoor 's nachts werken

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die kruidenboter zou ik zo willen proeven!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk