helaas

Ik houd natuurlijk diverse vormen van vakliteratuur bij, ook als moeder en in een der bladen,KEK MAMA las ik verheugd:OUDERS DOEN HET SUPER(vinden onze kinderen) alwaar een artikel over een boek geschreven is door Inez Groen en Jeroen Boschma .Hun belangrijkste conclusie, onzekerheid en opvoedstress is niet nodig ,ouders krijgen een 9,5 en met de meeste kinderen gaat het gewoon goed en van/voor hen hoeven wij geen perfecte ouders te zijn ( met alles geregeld, speelafspraakjes, kinderruzietjes die onder toeziend moeder?oog  moeten worden bij gelegd etc etc). Het blad kun je hier bestellen:klikkerdeklik

Beslist een leuk artikel en wellicht ga ik eens op zoek naar het boek wat zij geschreven hebben: Ik ook van jullie.
Maar, natuurlijk weer een maar, maar dus, gisteren kwam puberzoon thuis, enthousiast, een moeder uit zijn vriendengroep, nee DIE was toch wel de allertofste moeder die je je maar kunt bedenken.Want bij de ingang van een seizoensgebonden plattelands festijn (paasvee) werd iedere puberachtige gefouileerd op zelf meegenomen flessen sterke drank. En deze allertofste moeder verstopte hun fles drank in haar eigen tas, want zij werd als 40-50-er niet gecheckt, om het daarna, zo lief joh weer aan de jongens terug te geven.
Ik heb het al in de gaten, toen ik weer opgekrabbeld was van de grond, want ik was van schrik van mn stoel gevallen, en gevraagd had of ik hem echt goed verstaan had. Ik ben helaas zelf weer echt niet de perfecte moeder. Ik zou het namelijk NOOIT doen. Ik gok/hoop op een dikke 6 min.

Reacties

  1. Dat is een moeder die graag vriendjes wil zijn met haar kinderen.
    Ik zou het ook nooit doen, dan maar een lager cijfer en niet de perfecte moeder. Enne bestaat die overigens wel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahaa nou weet ik wat ik dus moet doen om een toffe moeder te zijn......
    Je bent er maar weer mooi klaar mee, met zo'n mal wijf :-S

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is toch niet te geloven! Ze zal best een toffe moeder zijn, maar om je puber van drank te voorzien op die manier, vind ik toch wel een onvoldoende waard!

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nog zo'n moeder die het doel van opvoeden kwijt is. * schud haar hoofd* Ik zou trots zijn als ik "maar" een zes had in puberogen. De perfecte moeder bestaat niet maar de zich verantwoordelijk voelende moeder wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt tof, deze aparte interpretatie van "je kind helpen".
    *slik kuch bah*

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoe ze t in haar hoofd halt eigenlijk he.. zoiets verzin je toch gewoon niet. lekker voorbeeld is dat zeg.Dan maar minder tof zou ik zeggen..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als er eentje niet een perfecte moeder is dan is het die moeder wel. Ze wil gewoon aardig gevonden worden en heeft behoefte aan goedkeuring door pubers omdat ze zelf nog een kind is. Oeps!

    Perfecte moeders bestaan (gelukkig) niet. Dan zou de opvoeding wel ontzettend saai worden...
    Trouwens: wat is perfect?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Xcuse me, dat vind ik het perfecte voorbeeld hoe het niet moet. Als je die pubers enige creativiteit wilt laten behouden, moet je dit soort dingen dus niet voor hun doen (als in, je weet dat ze het toch wel doen, maar je hoeft het toch niet te stimuleren?)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vreselijk. En puber is zeker te oud om tegen hem te zeggen dat hij niet meer met die vriend (laat staan zijn moeder!) mag afspreken }-;

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van mij krijg je een tien met een griffel omdát je dat nooit zou doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helaas doet voorbeeld volgen, ook slecht voorbeeld... wat voor signaal geef je af als moeder als je zoiets doet? Regels zijn er om gebroken te worden, je kunt de wet en gezag gewoon naast je neerleggen en ach, drank is ook prima, dit is overdreven gezeur, jullie ouders zeuren alleen maar over alcohol en by the way, ben ik niet tof?? Echt heel slecht en volgens mij nog strafbaar ook. Voor mij een dikke 1 en die kreeg je bij mij op school alleen als je alleen je naam goed had geschreven op je proefwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou, als ik jou verhalen allemaal lees.... dan vind ik jou een SUPER mama!
    Geniet maar van het feit dat jij wel een 10 waard bent!
    Cariños de Trudis

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tss, ik vind dat absoluut een onvoldoende (en geen sticker van de juf).
    Grenzen aangeven (juist bij pubers) is zo belangrijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Schandalig en onverantwoord zelfs.
    Maar op de ouderavonden op school blijkt ook wel, dat er genoeg ouders de schouders ophalen voor (regelmatig) alcohol gebruik van hun pubers.
    Vrienden in de verpleging zien sweekends 12-15jarigen in coma binnengedragen worden.

    Sommige ouders zou je een lel willen verkopen

    BeantwoordenVerwijderen
  15. tja..... dan ben ik ook een minder toffe moeder.... zou ik ook nooit doen! die is gek! ik heb inmiddels door dat vriendjes met de kinderen willen zijn niet zo werkt.... ik ben nu eenmaal hun moeder en das toch andere koek. zennnnnnnnnnn ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk