maandag 28 februari 2011

weekvoorraad

Een duidelijk zichtbaar zakje chips,
een spekkie,
een lollie,
een kauwsnoepje
en een groene stift,
( die groene stift roept bij mij dan weer vraagtekens op...) dat was de traktatie van de jarige medepeuter op de peuterpoepzaal vandaag.Wat mij betreft hebben we het hier dan zo ongeveer over een weekvoorraad snoep....Ze krijgen gerust elke dag wel een rijstwafeltje of een doosje rozijntjes als"snoep", maar niet elke dag dit soort snoeperigheden, gewoon omdat ik niet denk dat dat goed is zo veel snoep.( en niet alleen vanwege kleurstoffen,suikers etc ) maar ook gewoon omdat ik een snoepje als een echte traktaie wil houden zeg maar.
Ik vind het enorm TE veel....(ga er de peuterpoepzaal ook nog over spreken hoor)
Peuterman mocht vandaag een dingetje uitzoeken ( zie het vingertje) en vond het helemaal geen probleem de rest in de kast te leggen voor andere dagen.Hij was wel aangenaam verrast en vond het erg bijzonder een hele zak met snoepjes helemaal voor hem.

19 opmerkingen:

 1. Erg he, het wordt bij ons elk jaar kariger. Eerst dacht ik ook mee te moeten doen met de race om de grootste,leukste, creatiefste... maar het gaat mij zelf steeds meer tegenstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het vaak te gek voor woorden wat die kinderen allemaal meekrijgen. Krisje kwam toen ze drie was thuis met een kauwgomlolly die getrakteerd was op de creche... Wie geeft zijn peuter een kauwgomlolly??? En sowieso vind ik al dat snoep niet nodig, ook ik vind het niet gezond. Een handje rozijntjes zijn ze net zo blij mee!
  Ik maak altijd zelf de traktaties, cakejes, bladerdeeg met een worstje, doosjes rozijntjes, redelijk gezond en vooral ook niet te duur.
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een berg snoep! Het word ook steeds gekker....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik ben dus niet de enigste die met verbazing naar die tractaties kijkt. (maak van verbazing maar afschuw). Ik dacht al dat ik een vreselijk ouderwetse muts was, want ik vind voor peutertjes een soepstengel of een doosje rozijnen een leuke tractatie. Ik was dan ook laatste sinterklaas heel onaangenaam verrast dat mijn dochtertje op het kdv in haar schoen een chocoladelolly kreeg, probeer je je kind zo 'suiker/snoepvrij'mogelijk op te voeden, zullen de pedagogen van het kdv dit wel even de grond in boren. Maar ik krijg altijd het gevoel dat ik een ongeloofelijke zeur ben als ik er wat van zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh verschrikkelijk vind ik dit. Dit is echt veel te veel. Hier een nieuw tussendoortjesbeleid op school met daarin tevens richtlijnen voor de tractaties. Tja, je kunt ouders niets verplichten, maar het zou wel zo gemakkelijk zijn als iedereen netjes aan de regels voldeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's andere koek als bij onze kids op die poepzaal destijds!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waaaat? En je hebt het over een traktatie op de peuterspeelzaal?? Bij ons op de creche wordt gelukkig alleen maar op rozijntjes of een stukje fruit getrakteerd. Ik vind al dat snoep echt niet normaal, zeker niet voor peutertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toevallig net een mailtje gestuurd aan ons kdv over voeding en terloops ook even de dikke lollies vermeld die zelfs worden gegeven. HUH?

  En dan zo'n nutteloos kadootje, twee keer knipperen en het is kapot. Hier wel elke dag een snoepje, een volkorenkoekje of een (biologische, lol) dropveter. Of een klein stukje chocolade. Maar zulk snoep als ik voorbij zie komen, dat geef je toch gewoon niet aan een kind.

  Inderdaad, onbegrijpelijk. Ben benieuwd hoe er op gereageerd wordt als je er iets over zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind de traktatie hoe dat ook niet leuk.spekjes zijn ook slecht voor kids..als t in t verkeerde keelgat schiet dan kan t je luchtweg afsluiten.. en de rest is natuurlijk ook raar.ik vind dat je er zeker wat van kan zeggen.ik ben ook niet blij met snoeptraktaties en wil je varieren met rozijnen kan je nog altijd de chocorozijnen doen van de heme of fruitstukjes is leuk doosje.lollies vind ik al helemaal niet normaal.enne er valt zoveel leuks te maken van een gezonde traktatie.je hebt groot gelijk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meer meer meer.
  Hier ook hoor en ik ben helemaal niet zo tegen snoep geven maar zoveel?
  Juist die kleintjes vinden alles nog prima!
  Bovendien vind ik zo'n zak mee naar huis geven niet leuk, het gaat toch juist ook om het uitdeelmoment en het samen je verjaardag vieren?
  Dus liever iets kleins dat ze meteen samen op kunnen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jemig....... maar aan de andere kant ik heb het zelfook en keer gezien bij dochter in groep 1. Kind trakteerde op en snoepzakje(net als op partijtjes) zaten iets van 6 soorten snoep in en soms zelfs hele doosjes ergens van. Zelf de juf van toen werd het tegek. De kids mochten 1 snoepje of doosje (oa rozijnen en smarties) op eten en de rest moest mee naar huis. Dat was al niet leuk voor d ejarige maar ik kan me wel voorstellen dat je niet op 24 suikerdoorvoerde kids zit te wachten in je klas. Vermoedelijk is die ouder in kwestie er ook op aan gesproken want is nooit meer voorgekomen.
  dochter had de laatste keer bekertjes popcorn en een potlood met gum. Dit wilde ze graag en zeker als je t zelf maakt kost het je bijna niets en nog redelijk gezond ook.
  Gr petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zijn zoveel andere, gezondere en vaak veel leukere, dingetjes om te tracteren. Gelukkig was onze PSZ en ook de basisschool daar best kritisch in ... dit is toch belachelijk zoveel?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook met grote ogen zitten kijken naar wat jongste allemaal meebrengt (bijna drie jaar) en deze maand is ze jarig - wat nu ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tsja, en dan vragen mensen zich (ook boven ons) zich af waarom de bevolking 'groot' en ongezond is....
  Heel goed idee van jou om de aandacht hieraan te vestigen. Ook al is het een verjaardag, de hoeveelheid is treurig.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het moet altijd meer zijn als iemand anders. Het is geen wedstrijdje hoor. Er zijn zo'n leuke dingen te verzinnen met gezondere "snoepjes".

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Te gek voor woorden!!
  Wat onbenullig veel voor een peuter ( overigens sowieso veel te veel).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat ben ik blij om dit allemaal te lezen !!!!
  ben dan toch niet alleen die een hekel heeft aan al dat snoep voor peuters en kleuters !!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...