maandag 14 februari 2011

brugpieper-survival

Als brugklasser moet je aan veel dingen wennen soms... zo is daar niet je oude klas en niet lekker thuis lunchen ( bij je moeder en je kleine broertje en zusje).Geen grasveld naast school om je even uit te leven en fanatiek een balletje te trappen ( met de halve school) en dan weer te kunnen stil zitten... neen...
Nee, haar oude klas is geheel versplinterd terecht gekomen, bij haar zit er geen.Wel ontmoet ze sommigen in de pauzes op de trap enzo.En de lunch??? die slaan de meeste van haar vriendinnen over, zo lust de een geen brood, en de ander koopt altijd iedere dag een tostie, en de ander eet alleen verpakte koekjes? en dingetjes.Dat is wel wennen voor haar, want zelf eet ze graag een paar bruine boterhammetjes zo tussen de middag.En het groepje giechelt en spreken hun verbazing uit over zoveel ehm eetlust/boterhammies, gelukkig trekt zij zich er niks van aan.Maar toch.. als moeder je denk er wel eens het jouwe van, niet waar?
En drinken ze (gekochte) cup a soepjes of een blikje, een pakje (desnoods zelf meegebracht).Maar als zij haar alu-bidon( wij hopen het milieu te sparen op die manier en deze lekt als enige niet) te voorschijn tovert uit haar tas,dan voelt zij zich wel eens of ze in dr eentje aan het survivallen is.( haar eigen woorden)

12 opmerkingen:

 1. Nou laat haar maar lekker haar bammetjes eten en uit haar bidonnetje drinken ! Super stoer met zulke anorexia vriendinnetje....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een stoer kind!
  Mijn bruger schaamt zich nogal eens voor de met liefde klaargemaakte boterhammen.
  Van mij moet ze ze opeten, maar ik betwijfel of ze niet ergens in een prullebak terecht komen.
  Ze wordt ineens ook wel erg slank (was altijd een beetje proppig).
  De ervaring hier leert dat t weer over gaat.
  Zussen eten inmiddels beide zonder gene zelfs de sushi op die ik in de broodtrommels stop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier gaan ook zelfgemaakte lunchpakketjes mee. meestal gewoon in een broodtrommel dezelfde als op de basisschool. soms in een papieren zakje omdat er simpelweg geen plek meer is voor de trommel in de tas. Drinken (meestal water) gaat mee in een plastic flesje en word elke keer bijgevuld. Vind de bidon eigenlijk wel heel stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar. Puberdochter zit nu in klas 2 en neemt gewoon boterhammetjes mee (of eigenlijk weer mee), want ze heeft gewoon niet genoeg zakgeld om iedere pauze iets te kunnen kopen en een flesje wat ze vult met water. Maar herkenbaar in hoe die meisjes elkaar beinvloeden en ik denk dat jouw dochter heel stevig in haar schoenen staat omdat ze gewoon doet wat zij wil en waar zij zich goed bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo! (Onze zoon eet ook gewoon zijn bammetjes uit een bakje en drinkt uit een navulbare fles, maar bij jongens ligt dat niet zo gevoelig denk ik).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hm ja, dat is wel knap van haar dat ze zich zo staande houdt. De groepsdruk is vaak groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel stoer dat ze gewoon doet wat zij zelf wil en niet onder de groepsdruk bezwijkt en aan de koekjes gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, ik heb respect voor haar dat ze zo heerlijk haar eigen plan trekt. Ik vind het erg vreemd, die lunchgewoontes van de andere meiden. Ben heel benieuwd hoe onze oudste het volgend jaar gaat redden in de grote boze middelbareschoolwereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat zij gewoon doet wat ze wil doen ! - het 'erbij horen' is op die leeftijd toch wel een strijd, zo af en toe ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed van d'r zeg.
  Lekker volhouden en je eigen ding doen, wel zo gezond..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Stoer!! Diep respect voor haar dat ze gewoon haar gang gaat en haar bammetjes eet en haar bidon gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeker weten stoer.En veel lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...