project nr 1 van 2011?

Zelf gedroogde appeltjes maken in de overn, t duurt eerlijk gezegd bets nog lang, snert appelschijfjes willen maar niet droog worden en blijven klef, dus nu weer een uurtje in de oven gedaan.HET GAAT ONS LUKKEN!
Wederom niet geheel woordeloze woensdag.

Reacties

  1. Succes, hopelijk wordt het lekker...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij iemand weleens gezien dat ze dagen op de verwarming lagen maar ze werden wel droog wel onder de vensterbank. Hoe stoffig ze waren heb ik niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hehe, die reactie van johanna ... ;-) - maar nee, serieus, het zal wel gelukt zijn zekers - smakelijk xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gedroogde appeltjes voor aan een kransje of was het de bedoeling dat ze op tafel kwamen?
    Benieuwd of het nog gelukt is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb het ook wel eens gedaan. Voor mij was het heel lang in de niet te warme oven en HEEL veel geduld. Kan me vaag herinneren dat ik ook dacht: dit lukt me helemaal nooit niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Sillie,

    Vandaag is de computerman eindelijk langs geweest en jippie: ik kan weer op je blog.

    Groetjes, Sandra.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij mijn oma hingen ze altijd op zolder, helpt dat wat?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. tja een recept
    je moet wel hoeie appels hebben..
    Ingrediënten: 2 Flandria-appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing.

    Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken van 1 cm dik (niet schillen).
    Besprenkel de schijven aan weerszijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan, ook aan weerszijden, in met honing met behulp van een keukenkwast.
    Verwarm de oven vóór op 65° tot 70° C (niet hoger). Spreid de appelschijven op een bakplaat uit (liefst op een bakvel of op boterpapier) en laat ze zeker 6 uur drogen in de oven. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen.
    Laat de appelschijven afkoelen en bewaar ze in een gesloten doos op een droge plaats.

    Juul

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik koop ze altijd, heb er echt geen geduld voor.
    Maar ze zijn altijd heerlijk.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekker hoor, is het al gelukt?
    Vroeger (hoor oma praten..) hadden wij een groentedrogerij-boerderij in het dorp, daar bracht mijn moeder dan altijd een paar emmers appels heen en kreeg ze gedroogd weer terug.
    hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En is het gelukt? Op de vrije school (kleuterklas) maken ze ze ook altijd. Dan gebruiken ze een speciaal rekje (zonder oven volgens mij).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk