maandag 10 januari 2011

maandagmorgenblues

Nou ...hij zit er hoor, vandaag de eerste dag op de peuterpoepzaal.De eerste 20 min zat ik in de beenklemmen, mini-man links, mini-meis rechts.Om ons heen dartelden kinders op tractor,step,driewielers en loop-auto's.....Een andere moeder kijkt me met een soort van begrijpende blik aan, is het de eerste dag?En zegt evrvolgens: Jah je kunt het beste maar zo vroeg mogelijk beginnen, vind ik, dat is het makkelijkste,voor jezelf dan heb je de handne even vrij en voor de kinderen ook want die kunnen nog niet tegensputteren.Mijn meisje is 2jaar 3 maand.Hoe oud is die van jou? 3jaar en 1 maand....
Nee riep ze verheugd over mijn domheid ik bedoel je jongste.
Ondertussen begon zich een groepje te vormen die met een kopje koffie in de hand, aandachtig als aasgieren,ons gesprekje volgde.
Ik mompelde zo zacht mogelijk terug dat , ik mini-meisje weer mee naar huis neem want die is pas 1,5 jaar en dat het voor mini-man de eerste dag is.En kon van haar gezicht af lezen hoe belachelijk ze me plotsklaps vond.
Ondertussen waren de beenklemmen losgelaten en zaten ze gezellig als thuis te kissebissen om de brandweer-auto's met zn tweetjes.En was daar een magisch moment.... mama, ga maar naar huis ik kan hier wel even zelf spelen.
En daar zit ik dan nu... samen met mini-meis, die nu zelf allerlei extra ondeugende dingen bedenkt , zodat ik mijn handen vol heb aan haar en bijna niet aan de knoop in mn buik hoef te denken.

update 11:30: peuterzoon weer opgehaald en ik geef het toe,hij vond het er leuk, zo eerlijk ben ik dan ook wel weer.Dat maakt de volgende keer voor mezelf ook wel gemakkelijker.

17 opmerkingen:

 1. Och….
  ook deze ochtend gaat voorbij!
  En laat ze vooral kletsten
  de "ikdenkdatikallesbeterweet" moeders!
  Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hetzelfde moment hier net na de zomervakantie gehad. Onze miniman was ook al 3! (gemiddeld is de leeftijd 2,5 bij start peuterspeelzaal) Medemoeders vonden het van mij ook nogal vreemd dat ik zoonlief pas na zijn 3e bracht.
  Troost is wel dat zoonlief het nu heerlijk vind op "school" het heeft ook zo zijn voordelen....

  Succes vanochtend!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon doen wat je eigen gevoel je ingeeft. Ieder doet het op zijn eigen manier. Het ene kind is er ook eerder aan toe dan de ander......en de ene moeder is er ook eerder aan toe dan de ander ;-).
  En alle 1e keren zijn moeilijk (vaak meer voor de mama's dan voor de kindjes ;-)).
  Sterkte ermee!

  Groeetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De knoop word uiteindelijk wel eens minder toch? Als je een jaar of 18 zijn ofzoo....
  Wel leuk dat hij wou blijven deze keer, hij vind het vast geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ach joh, lekker doen wat voor jou goed voelt voor je mini's.
  maar die eerste keer hè...
  gelukkig heb je je kleine meis nog lekker bij je (en 't is al 10.14!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, loslaten heet zoiets hé, niet makkelijk!
  Sterkte en straks zit ie weer lekker bij je op schoot ;-)
  Groetjes van Trudis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ach, heb je het toch gedaan?
  wat knap en sterk van je!
  Misschien blijft ie het wel leuk vinden!?
  sterkte hoor!
  Strakjes weer lekker knuffelen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd spannend die eerste keer! Ik herken dat gevoel in je buik helemaal. Fijn dat het hij het naar de zin heeft gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gevoel hé! En wat andere denken, pff ...
  Goed dat hij het leuk vond dat maakt het allemaal al een stuk makkelijker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei, die eerste keer, die steen in je buik. Wel heel leuk dat hij het naar de zin had.
  En die andere moeders? Lekker laten kletsen, jij weet toch zeker zelf wel wat het beste is voor jouw kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OH, lastig hè, dat loslaten. Maar de kop is er af en hij vond het leuk.
  Succes en doe wat je zèlf goed vindt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. nou van die andere moeders moet je je al helemaal niets aantrekken hoor.ik heb nog steeds een verlaten gevoel hoor als ik hem heb weggebracht.ja hij ging dan wel al met 2 jaar en 4 maanden, maar de klein man groeit alleen op en samen spelen is zo leuk voor hem. maar ik wilde hem echt niet kwijt nee.Enne vriendinnen met kids heb ik nog niet hier. Misschien komt dat op de basisschool wel..hahahah kijk maar uit als je verteld dat je kind naar ene bep basisschool zal gaan.. hahahaha toen ik aan paar moeders en de juffen vertelde dat kjell naar de VRije school zal gaan..hahah je had ze moeten zien kijken... want hier zijn de christelijke en de openbare.. maar de Vrije school dat is toch wel erg alternatief denken ze... jammer dan ik wete heel goed waarom ik daarvoor kies en ik ben niet meer onder de indruk van ouders die mij maar een rare vinden. het zij zo.. heb gelukkig zat andere mensen ontmoet met wie het uitstekend klikt.Enne ik hoop dat jouw mannetje t leuk blijft vinden op de psz.. wat zal hij moe zijn van zo'n dagje. Slaapt hij nog 's middags?? die van mij nog wel....(hij is nu 3 jaar en 3 maanden)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @judith: mijn kleine grote man slaapt af en toe nog een middag dutje.( hij heeft het wel nodig maar gunt het zich niet om in slaap te vallen)Maar vandaag :-D ja vandaag slaapt hij weer lekker, helemaal moe van alle indrukken en ehm ook wel van wederom een gebroken nacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk die adviezen van moeders die zeggen dat je je niets moet aantrekken van andere moeders hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die knuffel achteraf, maakt dat je (bijna) die knoop in je maag 's morgens vergeet :-) succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een rotgevoel is het....mijn meiden gingen allebei met 2 jaar...dat kan hier....en ze waren er beiden ernstig aan toe...zelfs dag zeggen, direct de 1e dag...ppfff....ik jankte....en zij....spelen! Hadden geen oog voor die ontheemde moeder van hen....
  Het blijft gewoon een naar gevoel...maar ik denk ook dat dat blijft...als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan...die blok in je maag verteert nooit denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...