maandag 24 januari 2011

de klad erin

Na de lekkere Decembermaand komt er in Januari, bij mij wel eens de klad in kwa variatie wat betreft het eten wat op tafel komt. Met alle feestdagen, en bij ons ook nog  vele verjaardagen, lekkere hapjes en eten en vele (reclame)blaadjes met uitbundige recepten, val ik,als enthousiaste kookgek, dan ook een beetje in een gat, gevoelsmatig is het kwa koken, wel een beetje een saaie maand .
Er is maar een beperkt aantal verse groentes van het seizoen  te krijgen.Niet alleen vanwege het milieu, maar ook omdat het gewoon gezond en beter voor je eigen budget is, kook ik bijvoorkeur met groentes van het seizoen.En van de groentes die er dan nu dus nog vers zijn, heb ik eigenlijk al zo vaak hetzelfde gemaakt, hutspot,boerenkool,zuurkoolstamppot, etc etc, dus toen ik in de nieuwste KOKEN en GENIETEN ( hier kun je hem bestellen) klikkerdeklik  las, zag ik een heerlijk en uitdagend recept voor oven koolraap-gehaktschotel , met koolraap,winterwortelen en aardappels.Koolraap vind ik zelf een verraderlijke groente, thuis te vaak gedacht dat het een soort van patatjes waren en oei wat viel de smaak dan tegen.Maar nu dus verwerkt in een soort ovenstamppotschotel, eenvoudig doch voedzaam.
En daar waren we na een weekje buikgriep wel aan toe!Het recept zag er echt uit zoals op de foto en smaakte heerlijk, helaas aten de mini's hier toch vrij weinig van.Maar de reuzekinders en het manliefje aten hun buikjes bol.Je kunt ook niet altijd alles hebben.

14 opmerkingen:

 1. Dat gevoel ken ik, ik was ook een beetje door mijn kook inspiratie heen en heb gister maar weer eens een kookboek gekocht, 'seizoenskookboek'van Donna Hay.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er goed uit hoor.. ik heb nog nooit koolraap klaargemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het ziet er verrukkelijk uit !!! njamie, het water loopt me in de mond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mmm weerom lekker - je mag hier ook wel eens komen koken se - je laat het er allemaal zo gemakkelijk uitzien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt net lasagna! Ik ben ook behoorlijk inspiratieloos met koken, en ben vooral de boerenkool zat. De kinderen beginnen ook al te muiten als ik dat weer eens op tafel zet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien zou je het recept met ons kunnen delen want het klinkt echt goed en ziet er heerlijk uit!
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, je hebt iets heeeel lekkers gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heerlijk winters uit, zou het in een vegavariant ook lekker zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jemig, en ik zit me net af te vragen wat we nu toch weer eens zullen eten... dit is wel goede inspiratie om eens iets nieuws te proberen, je hebt gelijk...rond deze tijd is het hier in elk geval wel vaak meer van hetzelfde

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook boerenkoolmoeheid, ziet er lekker uit die schotel van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De stamppotten net niet beu gegeten en nog geen seizoen voor de salades, zie je wel dat ik gewoon helemaal niks met Jan en Feb heb :-)
  Leuk dat jij dan toch nog inspiratie weet te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag dat recept ook en dacht het ook te maken. Uiteindelijk werd het iets helemaal anders maar even lekker. Nodig voor een man of vier denk ik: een halve knolselder, een stuk of zeven aardappelen: schillen, in stukken snijden en koken in half water, half melk (maakt de smaak zoveel zachter, daar stond ik echt van te kijken!). Daar dan puree van maken zoals je 'm graag hebt: kruiden en wat room, melk of boter erdoorheen. Gehakt rulbakken met een ajuintje. En dan champignons (bakje van 250 gram) in kleine stukjes snijden, bakken en er een sausje van maken. Dan ovenschaal vullen: laag gehakt, laag champignons en puree op de top. Half uurtje oven in en ZALIG!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...