vrijdag 28 januari 2011

can he do it?

Yes he can!

Na vele te laat komingen, na vele boek vergeten, na vele andere puberale zeur dingen, en vele officiele( en officieuze)waarschuwingen van school, en dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen ehm peptalk etc etc, is het hem dan eindelijk gelukt, de oerdomme puber is geschorst.
De uiteindelijke druppel die de emmer deed overlopen op school was natuurlijk weer iets waarvan je als ouder denkt.. moet er nu echt op alle slakken zout gelegd worden, maar goed, helaas staan ze min of meer in hun gelijk en zo niet, dan doen we daar dus niks aan.
GRRRROMMM
Meteen de koe, nee de dolle los geslagen stier, bij de hoorns gevat en nog dezelfde middag een gesprek gehad met een van de oppperhoofden aldaar.(Waarbij mijn puber bij voorbaat al een pluspunt had omdat hij die morgen nog voor haar uit zichzelf de deur voor haar open gemaakt had toen zij met beide handen vol langs liep en zij zag meteen dat je dan eigenlijk een hele goeie jongen was, als je dat soort dingen deed. Kijk dat word je dan stiekum als moeder wel weer een beetje trots op, alhoewel het me ook nog nijdiger kan maken, hij weeeeeeet het dus blijkbaar wel hoe het moet etc etc)
Maar gek genoeg het was werkelijk een goed gesprek, zelfs ook een leuk gesprek, met de puber erbij natuurlijk, want ik geloof dat over hem praten in deze gevallen zinloos en met hem praten de oplossing is.
We gaan het afwachten, onderwijl moet hij  6 A-4tjes volschrijven met zelfreflectie, want ja hij is geschorst maar wel leerplichtig dus moet ie gewoon op school komen zitten......

23 opmerkingen:

 1. zo...dit staat mij ook te wachten straks?
  wij zijn nu bezig met de open dagen voor de middelbare school en dochterlief weet het nu al vaak mooi te brengen net als jouw zoon!
  ik ben wel heel nieuwsgierig wat hij over zich zelf gaat schrijven (op school....)
  ....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Sillie,

  Houd moed en blijf lachen. Puber zijn is niet makkelijk, en we kunnen alleen maar proberen ze toch een beetje in het spoor te houden. Ik ga er maar vanuit dat op de lange duur het allemaal wel goed komt. Met jouw zoon ook!!

  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga dan altijd denken wat ik zelf vroeger deed, ik was ook geen lieverdtje, maar het gaat goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh, nee! Zucht!
  Tja... zonen...zucht.
  Heb er ook twee van, maar die hebben t tot nu toe alleen nog maar bont gemaakt op hun cijferlijst.Daar is de kleur overwegend rood ipv zwart. De rest volgt misschien nog, zucht!
  Sterkte mede-pubermoeder-in-de-strijd-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een jaartje doorbijten en daarna gaat het alweer veel beter, heb ik vorig jaar met mijn dochter gehad en dit jaar is het een totale ommekeer. Het ene moment kunnen ze alles aan en op andere zijn het kleine duiveltjes. Het moet voor hen ook niet makkelijk zijn met hormonen die af en toe doldraaien. Het komt wel weer goed en misschien nog vlugger dan je denkt!
  Groetjes van Trudis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop met je mee dat hij niet later maar eerder, liefst nu ;) tot inkeer gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk ziet hij nu 'het licht', want dit wil je als moeder toch niet te vaak meemaken :s

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, heftig. Hoop dat deze schorsing hem genoeg wakker schudt om er iets aan te proberen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De eerste stempel is hier ook al binnen en kan niet peilen of het nou wel of geen indruk maakte ... hoop dat jouw puberzoon het bij een eenmalige schorsing laat en nu in volle vaart vooruit gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh pubers….
  ze kunnen werkelijk het bloed
  onder je nagels vandaan halen!
  Natuurlijk komt t goed
  maar t is een hels karwei
  I know!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh jee, dat staat mij allemaal nog te wachten, want reken maar dat mijn zoon zich ook zo gaat gedragen, hij is nu al soms niet te harden...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat bijzonder dat het toch een fijn gesprek was! En fijn dat de leerkracht ook zijn goede kanten ziet.

  Ik ben benieuwd naar zijn zelfreflectie...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lastig! Heel lastig.
  Net als Johanna denk ik ook altijd hoe was ik vroeger. Dat is wel eens confronterend en zéker geen vrijbrief voor mijn kinderen.Maar het relativeert wel....
  Hoop dat puberzoon leert van het schrijven van zijn zelfreflectie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ai, niet leuk dit. Maar misschien dat ie er wel iets van leert. Wel fijn dat het een goed gesprek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt het komt goed, ik heb inmiddels al twee pubers overleefd en op het moment dat jij het echt niet meer weet, zien zij ineens het licht en worden ze een soort van volwassen (da's ook schrikken, hoor).
  Succes, het gaat goed komen. Ik ben wel weer benieuwd naar die A4tjes vol met zelfreflectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wel. Ik zit er ook op de wachten. Op die eerste schorsing. In zoon zijn agenda staat elke keer wel een nota of soms twee en al twee keer heeft ie strafstudie gehad. Bij hem vergeleken is mijn oudste een engelachtige puber :)al heeft die ook haar kuren. Pfff. Lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oh jee.. nou wie weet.. is hij genoeg gewaarschuwd. fijn dat je wel gelijk een gesprek kon hebben...ben blij dat ik nog geen puber heb.. alhoewel...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O jeeetje...ja pubers..,sprak gisteren nog met een moeder ook haar zoon was deze week geschorst.
  Een hele leuke jongen, was jaren gepest op de basisschool kwam op de vreselijke leuke middelbare school waar de middelste ook op zit en daar werd hij ineens een populaire jongen met veel vrienden en sloeg hij door...tja dat kan...en nu moet hij ook schrijven!

  Veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pubers... Het komt goed. Houd ik mezelf ook regelmatig voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. gewoon positief blijven, en dat doen jullie ook

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach, dat heb ik ook gehad. Docent kon geen orde houden en V4 had die bewuste lessen tot favoriete ontspanningsuurtjes van de week bestempeld. Na diverse waarschuwingen, waarbij de schoolleiding zelf liet doorschemeren dat docent idd geen orde kon houden, was de maat vol. De hele klas werd geschorst. Brieven naar ons, die getekend terug moesten. Bij het eindexamenfeest hebben ze het goedgemaakt door de docent een scheidsrechtersfluitje aan te bieden als kado. Om in case de orde weer te herstellen..
  Het komt allemaal goed, zul je zien.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...