maandag 27 december 2010

wat wij deden met kerst 2010

Meestal ben ik met de feetsdagen op de zaak, maar  dit jaar ben ik zowaar vrij. En eerlijk gezegd  werd ik toen overvallen door een vreemd... leeg gevoel.Want juist met kerst  vind ik het ook altijd gewoon fijn om op de zaak te zijn. Raar maar waar! heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er dan echt de echt zieke mensne liggen, en het feit dat het er dan zo ontspannen aan toe gaat, iedereen is in een wat vredige  bui vaak.
Maar nu dan thuis geweest, nouja thuis... zaterdag na de kinderviering in de kerk,  gingen ik met manlief en de mini's naar opa J en zijn vriendin P , net toen we weggingen begon het met dikke vlokken te sneeuwen, dus rende ik als brave gehoorzame  burger weer naar binnen om dekentjes en drinken te halen, voor het geval we ingesneeuwd zouden raken ....maar dat was echt heul erg overbodig hoor, maar oke we gingen naar lelijstad, waar de mini's een dolle middag hadden want opa had een heuse tentballenbak gekocht die uitgebreid werd gebruikt( ik denk dat opa de ballen nog weken terug gaat vinden op strategische plaatsen ;-) ) en we even heerlijk door sneeuw en koude wandelden om de benen te strekken en de hongerige kerst eenden te voederen .
En werd de middag afgesloten met het lieflings eten van mini's een grote stapel pannekoeken :-) heerlijk.
Des zondags was het een echt gezellige familie dag, kwamen mijn ouders lekker  koffie drinken deden de reuzekinderen een spelletje monopolie, waarbij puberzoon, de eeuwige winnaar eens lekker helemaal ingemaakt werd :-D tot zijn enorme frustratie....hihihihi...en s middags kwamen mijn broer en zijn gezinnetje een hapje eten.Waarbij we gewoon gezellig vroeg aan tafel gingen.De mini's al in bad geweest en in pyamaatjes.
Mijn "menu" was eenvoudig te noemen.
- een vegetarisch bouilionsoepje met hert ( huh hoe kan dat nou?? het waren hertjes uitgestoken uit een snee witte brood :-) iedereen vond die heerlijk en peuterzoon kon niet stoppen met het eten van hert ;-)
-lauw warme dadels met spek, een klein wraprolletje zalm/roomkaas
Hierna haakten de mini's een beetje af en gingen dwarsliggen, en uit hun kinderstoelen klauteren en door de kamer rennen en raakte manlief een beetje in de stress daarvan.( die konden we gelukkig weer kalmeren met nog een glaasje wijn , manlief he)
-canadese beenham , gefrituurde aardappeldingetjes, andijviesalade,cranberries ( mijn verslaving) vegetarische tortelini met walnotenroomsaus, en mijn vergeten groente knolselderij-puree, want die stond nog in de koelkast.(maar wauw wat was die heerlijk!!! klik erop voor het recept) en ehm werd wat later geserveerd dus.
De mini's werden op dit moment lekker relaxed naar hun bedjes gebracht, de tafel werd afgeruimd, de vaatwasser draaide, en de rest ging gezellig zitten kaarten, daarna:
-toe: ijs , ij en ijs koud, drie soorten ijs dus
en een lekker kaasplankje .
Daarna nog een heerlijk fout filmpie met reuzekinders op de bank en allemaal lekker vroeg naar bed.
Ik kan wel zeggen dat ik een fijne kerst heb gehad, en dan hebben de kinderen nu lekker vakantie, heerlijk rustig aan doen.Geen gejacht en gehaast in de morgen.Heerlijk...

10 opmerkingen:

 1. 't Lees ook heerlijk, zowel het menu, als de gezelligheid en de rust van de vakantie ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als heel huiselijk en gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt als Kerst, heerlijk! Geniet van je tussen-de-feestdagen-weekje!

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kerst heb je gehad. Leuk en humorvol verslag ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat klinkt als een stel mooie dagen! En nu pas vakantie voor de kids? Ik dacht dat alle kerstvakanties overal gelijk liepen, nee dus..
  Lekker dat je vrij was trouwens, betekent misschien dat je met oud en nieuw de klos bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Opa Juul vond het erg leuk. Zoals gewoonlijk dus. Wat een zegening is het om ook kleinkinderen te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeie genade, een keukenprinses! Dat zet ik niet neer! Wij zaten aan de hutspot, meen ik, maar we vieren ook niet echt kerst ;-)
  Ik vind dat je zo'n leuke foto hebt! Ik volg 'Dagboek van een thuisblijfmoeder' van Nicole Orriëns en af en toe ben ik nieuwsgierig naar één van de respondenten, zo kwam ik hier!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...