dinsdag 21 december 2010

de dood van de duivel

Een klein jaar geleden kocht manlief een mooie hippe metalic rood, zonder papierenbinnenzak-dirt- devil- een nieuwe stofhuiler dus.(eigenlijk een stofzuiger, maar peuterzoon noemt t zo leuk toepasselijk een stofhuiler en daar lijkt het zeurende geluid dattie maakt erg op ) Nu , werkelijk wat een rotding zeg, niet alleen was zijn zuigcapaciteit enorm teleurstellend, na het zuigen lag de kamer vaak nog vol met allerlei kleine kruimeltjes,waardoor ik mij regelmatig afvroeg of er uberhaupt wel gestofhuilert was en/of ik betichtte diverse door-het-huis-lopers ervan vieze schoenen te hebben, en brak er weer een kleine oorlog uit, tussen mij en het VUIL.( oh en de vermeende daders natuurlijk)
Maar de werkelijkheid was, dat het de stofhuiler zelf was die gewoon slecht werk deed, tevens was het zonder zakken systeem ook niet erg handig, zelfs enorm smerig te noemen als je het moet leegkloppen, waarbij vaak een soort grijze stofwolk ontstond die om je heen bleef hangen als je weer naar binnen liep, zodat je meteen weer overnieuw kon beginnen met stofhuilen.(onderwijl een astma-aanval hebbend van alle huis en stofmijt die er acuut in grote wolken vrij kwam en zo hup direct je longen in wapperen)
En dan brak nu zomaar dat stuk waar de slurf aan de stang zit...en issie dus niet meer te gebruiken, driewerf hoera, dat hadden we net nodig , eindelijk een geldige reden om dat rotding uit huis te bannen en een nieuwe te kopen.(want in iets wat al zo slecht werkt steek je geen geld meer om nog eens 10?jaar ergernis van/om te hebben toch?)
Maandagsavonds kwam manlief wederom thuis met een nieuwe stofzuiger, lekker gewoontje van siemens, en WAUW hij doet zijn werkt zo goed, is heerlijk licht en heefteen hygienische wegwerpstofzuigerzak.En waren alle dustbunnies (ook al zo'n leuker woord dan vlokken stof en vuil) in een zucht weg en mijn huis weer schoon en rein, zoals ik het graag heb en helaas te weinig hou ;-)

9 opmerkingen:

 1. Ooh lekker, niks zo fijn als een goedwerkende stofzuiger!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vindt die stofzak loze dingen on dingen vooral als je ze wilt op tillen. Heerlijk een goeie stofzuiger, daar kun je niet zonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja... ook een dirt devil gehad... je moet constant nieuwe filters aankopen en je verliest zo snel weer zuigkracht...
  Wij hebben nu al enkele jaren een dyson en super tevreden erover!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, gelukkig maar dat deze dirt devil niet zo oud is geworden. En het woord stofhuilen, vind ik echt hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou bijna blij zijn dat hij er de geest aan gegeven heeft, nu weer echt materiaal in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. toch ook een zakloze stofhuiler hier - het werd te duur met al die zakken in combinatie met twee Berners - het is wel eentje van d.yson - misschien dat dat dan toch nét het verschil maakte ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon iets om blij van te worden, een schone vloer en een goed werkende stofzuiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OooOOOooOOh je hebt gewoon een Henry nodig! Of een Hetty, zo heet zijn vriendinnetje. Niet stuk te krijgen en hij lacht nog lief ook. Misschien een tip voor als deze dood is.

  http://www.pacewelluk.com/product_images/z/hetty_het_200_22a__26853.jpg <333

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whahaha, stofhuiler!
  Fijn dat je er nu één hebt die zijn werk wel goed doet!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...