donderdag 16 september 2010

waren de rapen gaar?

Bijna vergeten groente? Afgelopen weekend met de weekboodschappen al in de kar gegooid en thuis weggelegd en alweer zo'n beetje vergeten.Daar heb ik wel eens last van.(dan vind ik een verschrompeld kooltje of erger nog een rottend iets brrr) Zo'n koolraap ik bereid niet vaak, daarom nam ik hem juist mee, om niet te verzanden in steeds dezelfde gerechten op tafel te zetten.
Eerlijk gezegd vind ik zo'n koolraap er niet heel aantrekkelijk uitzien, en ook in mijn geheugen stond hij wat negatiefjes te boek ( sorry mam, als ik de pan thuis zag staan gekookte koolraapjes in de vorm en kleur van patatjes, was het wel eens een teleurstelling dat t koolraapjes waren....Ik krijg nu in eens een aha erlebnis gevoel, mijn eigen kroost vind mijn kookkunst vaak ook wat teleurstellend vooral in de zin van aaaa geen patatjes pannekoeken etc vandaag?? AAAACH jammmer boehoeee ik had net zo'n zin in....klaag klaagklaag)
Maar goed den koolraap dus, daar moet wat lekkers mee te maken zijn bedacht ik me en vond dat hij er steeds uitdagender uit begon te zien, en daarmee ook aantrekkelijker.Eerlijk is eerlijk, zo ben ik ook wel weer.
Hier klik vond ik een leuk makkelijk kindvriendelijk en zeer budgetvriendelijk recept.
Het oordeel: de smaak was absoluut goed,echt lekker zelfs te noemen, maar ik vond de raap nog wat hard/stevig dus of worden die dingen niet zachter? of had ik het toch in kleinere blokjes moeten snijden of langer moeten garen?
een dikke voldoende dus voor de smaak , maar een magere 6 voor de uitvoering.
 

10 opmerkingen:

 1. Strakke actie...een raap klaar maken. Ik beken, verder dan een salade ben ik nooit gekomen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, lekker! Stamppot van raap. Dat ga ik binnenkort ook doen! Vind het alleen zo'n crime om dat ding in stukken te krijgen. (heb nogal last van pijnlijke handen)
  Jouw recept ziet er ook heerlijk uit trouwens!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit, en volgende keer iets langer koken misschien.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop altijd de voorgeneden koolraapfrietjes en heb mijn kids dus al meer dan eens moeten teleurstellen. Maar zelf vind ik het kerrie/koolraapschoteltje erg lekker.
  Maar jouw recept lijkt me ook wel wat. Sorry meiden maar binnenkort staat er weer koolraap op tafel.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh dat recept lijkt me erg lekker!! ga ik ook eens proberen...zeker weten onder protest van iedereen hier...want ze zijn niet van het nieuwe dingen proberen. De koolraap á la patatjes, ja die ken ik ook van vroeger....heerlijk vond ik het. Maar ook rauw vind ik het erg lekker.
  Thnx voor het recept!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er in ieder geval al heel smakelijk uit! Een beetje exotisch ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er goed uit vind ik en het recept lijkt me ook lekker...ik kook koolraap (voorgesneden) altijd met suiker en gooi er na het koken nootmuskaat op. Jammie. Meestal wordt het hier gestampt met gekookte aardappel.

  Ouderwets hè? De kids vinden het niks hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. eh nog nooit klaargemaakt eigenlijk! misschien toch maar eens doen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nog nooit klaar gemaakt, wel vroeger veel gegeten. Maar dit recept lijkt me erg lekker ik ga het ook eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook erg lekker is inderdaad de stampot rapen, maar dan met een beetje stroop erover, hmmm! Zelfs de kinderen hier smullen ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...