donderdag 2 september 2010

waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen.

Nou best van een heleboel, spannende film, een enorme leuke man ;-) etc etc, maar soms dus van energiedrankjes..........................
Al die pubers zijn er gek op en in de supers zie ik ze massaal met deze drank naar de kassa lopen. Minstens een van de docenten op t voortgezet onderwijs heeft me ( werkelijk serieus) verteld dat t een verslaving is samen met ehm peerdrup( die mierzoetroze snoepjes) en dat de kinderen deze combi express tot zich nemen omdat ze weten dat ze er super druk en hyper van worden.Ehm tja, ik zit nog wel eens in de nachtdienst en doe dan in de wanhoop om wakker en allert te blijven van alles.Ook laat ik mij dan dus verleidien om een blikje energieke drank te drinken, maar na ongeveer 3-4 slokjes van het overigens zeer zeer zoete spul, t lijkt wel bubblegumkauwgom,kwa smaak, maar goed na, nog niet de helft van het blikje, begin ik mij ontzettend naar te voelen, echt heel naar, mijn hart slaat op hol, als een kudde wilde paarden in een stampede,ik probeer een peerdrupsnoepje weg te krijgen, maar voel me misselijk , ik geloof er niks van de die pubers hier hyper van worden want ik wil alleen maar stil op de bank gaan zitten wachten tot die vreselijke onprettige hartkloppingen voorbij zijn.... brrrrrr


Het doet me wel afvragen wat er in hemelsnaam allemaal voor troep in zit en gezond lijkt t me al helemaal niet.

17 opmerkingen:

 1. volgende keer gewoon maar weer een kopje koffie dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @fienke : ik drink helemaal ook nooit koffie ...(misschiend at ik er daardoor ook zo snel hartkloppigen van krijg??) ik ben gewoon niks gewend?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zit er niet gewoon HEUL VEUL caffeine in? ik vind het iig te zoet!

  arme jij, zo op je donder krijgen door een drankje...hoe zat het ook alweer met proefondervindelijk en zo? grinnik...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daarom drink ik zulke troep niet....maar wakker blijven zou mij ook veel moeite kosten. Je kunt beter een beetje in beweging komen dan van die zooi drinken, of MOET je op je plaats blijven zitten? Misschien moet je een heel programma ontwerpen of downloaden van effectieve lichaamsbeweging en spiertraining zodat je gespierd uit je nachtdiensten komt......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zulke "puberzooi" en daar weet mijn puberdame, die sowieso op van alles en nog wat heel heftig reageert, inmiddels ook. Als ze dit drinkt als ze vrolijk is ... nou dan is er geen houden meer aan ... totally hyper, maar dit drinken in een boze bui ... lijkt verdorie wel een bad trip ... woedeaanval van hier tot Tokio.

  Dus sinds die tijd elke keer maar weer benadrukken dat zakgeld hieraan beter niet besteed kan worden en het ook niet mee mag in mijn boodschappenkarretje. Tot nu toe luistert het ... tot nu toe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wel stoer dat je het geprobeerd hebt!
  Afschaffen die handel.. gewoon een glas melk en een boterham, krijg je veel gezondere energie van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tsja ... dan toch maar weer terug naar een gezond vitaminebommetje (lees: smoothie)?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vreselijk wat een rotzooi zeg!
  Schrik daar wel van.
  Begrijp het eigenlijk ook niet waarom die kids die rommel moeten drinken....ik bedoel.....is dat puur voor de kick? Lijkt me toch echt niet gezond als ik dit zo lees....maar ja..pubers gaan niet voor gezond natuurlijk. Ik hou mijn hart vast....wat voor bullshit is er tegen die tijd als mijn kids puber zijn?
  En deze rotzooi koop je gewoon in de supermarkt? Moest accuut verboden worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een vriendin van me is huisarts en volgens haar is het echt heel slecht, er zit ongelooflijk veel troep in die slecht is voor een mens, zeker voor een puber. Het is verslavend, je krijgt er hartkloppingen van (zoals jij al zei), het zou eigenlijk verboden moeten zijn om het in de supermarkt te kunnen kopen.

  Ik zal eens googlen wat er eigenlijk in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. PS. Volgens google gaat het niet alleen om caffeïne (wat er ook in enorme hoeveelheden in zit), maar om taurine. Dat is het ingrediënt dat gevaarlijk is, het kan tot hartkloppingen leiden, paniekaanvallen en verslaving.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het zou verboden moeten worden!

  Maarja, verbieden, heeft dat nut? Ik hoop wel dat mijn kindjes er niet zo snel naar zullen grijpen. Manlief heeft het een paar jaar terug ook geprobeerd met hetzelfde resutlaat als jij. Noiot meer dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongelooflijk eigenlijk dat dit soort producten op de markt gebracht mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier hebben we het soms in huis, maarre ik neem ook maar een paar slokjes. Dat mensen er druk van worden kan best, maar ik heb er gelukkig geen ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zou verboden moeten worden...............
  Maar in de winkels ligt zoveel troep. Het brood dat je koopt, zelfs bij de warme bakker, daar zit al pure suiker in. En de regering maar klagen dat iedereen te zwaar wordt. Als alle ongezonde artikelen uit de supers verdwijnen dan hebben ze maar 1/5 van hun assortiment nodig. En economie is een wapen1
  Maar lieve Sillie, drink NOOIT echt NOOIT Cola en eet een Mentos!!!!!! Dan kunnen we nooit meer een leuk blogje van je lezen. Dat is namelijk een combinatie waar je echt van gaat hemelen. Een zonnige zondag.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik word er in ieder geval allesbehalve vrolijk van. Zweverig minstens, en ik ben al een beetje een zweverig typ. Van mij hoeven die energiedrankjes niet. Trouwens, als je snel van je gebit af wilt is het wél een oplossing... Je gebit lost vanzelf op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik word al misselijk van de lucht alleen. Van mij mogen ze het uit de handel halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh help.. daar moet een troep in zitten?!?!

  Bedankt voor je soja-tip. Per dag nemen mijn zoontje en ik zelf een bord pap met deze melk. Verder op de dag laten we het in de koelkast staan. Ik denk dat wij samen een 600 ml per dag gebruiken, dus zo'n 300 per persoon. Ik zal er eens wat naar gaan neuzen. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...