dinsdag 7 september 2010

hoe maak ik een spy bottle?

Men neme een leeg klein plastik flesje ( klein vind ik zelf leuker en het pakt makkelijker beet voor de kinderhandjes).sloop de wikkel eraf, spoel hem goed uit en laat goed drogen.(anders gaat je macronie  etc schimmelen)
per flesje zoek ik 10 kleine leuke dingetjes (waarvan ik denk dat het in ieder geval de aandacht trekt van het kind waarvoor ik de fles maak) btw zijn kleine supermarktdingetjes zoals bv de hele sneeuwwitjes/sprookjesfiguurtjes van de AH van vorig jaar bv heel prima geschikt.( ook hier snijd het mes weer aan 2 kanten , het zwerft niet meer door mijn huis en ik maak er wat leuks van)
Stop de 10 kleine leuke spulletjes erin en stort er daarna iets in van droge macaronie,rijst,zand,havervlokken ,muslie,vogelzaad etc, een en ander kun je ook nog extra opleuken door er bv wat glittertjes bij te gooien .Ik vul de fles ongeveer iets minder dan driekwart, zodat de kleine dingetjes goed verstopt zitten en bij draaien schudden en nog eens draaien tevoorschijn komen.
Je kunt dan de dop erop lijmen, maar zelf draai ik m gewoon heel stevig vast en nog nooit heeft een van de mini´s een fles open gekregen daarna.
Je kan nog een briefje eraan vastmaken met daarop alle te zoeken items geschreven, zelf doe ik dit nooit. De mini´s kunnen niet lezen en ik weet dat ik er altijd 10 in doe.
Je kunt leuk met thema´s werken en alle snert vervelende AHsprookjeszwerfdoorjehuisfiguurtjes erin stoppen,doe wat je leuk vind en laat je meeslepen door de fantasie van je eigen kind, want die ken jij immers het best.
Ik stop er soms ook wel een snoepje in, gewoon om naar te kijken....
Ikzelf varieer in wat groetere en wat kleinere dingetjes, zodat het een wat makkelijker te vinden is en voor het volgende moet dan wat meer moeite gedaan worden.
En als je in 2 flessen bv 3 dezelfde dingetjes stop kun je met 2 kindjes wedstrijdjes doen, wie vindt het eerste....
Nou heb ik er leuke foto's bij maar die komen alleen maar dwars erop... dus volgen later als ik ze gewoon krijg.

Er is ook een variant met een spy-bag een tas/zakje met een doorzichtig midden vierkantje in het midden, die is ook leuk, voor beide geldt google er maar eens op en je komt wereldwijd de leukste ideetjes tegen.

13 opmerkingen:

 1. Leuk idee zeg, je moet er maar opkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het echt een superidee!leuk voor op school ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh gaaf! Ik ga m ff opslaan op mijn pctje! Ik zie er wel een surprise in voor Sinterklaas! Whahahaha......
  gr petra(depooh)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hee wat een leuk idee zeg! En zij maar schudden met die fles, grappig! de foto staat bij je vorige post, dus ik heb 'm toch gezien.
  Wel jammer dat je geen grotemensen in die flesjes kunt stoppen, haha, ik weet er wel een paar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk. Ik denk dat mijn peuter zo'n spy bottle ook geweldig zal vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had het al gezegd, maar doe het toch nog een keer. Ik vind dit echt een heel leuk idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben zo brutaal geweest je te tikken...kom je eventjes langs?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig idee! Bij ons op de creche hadden ze 'sensory bottles' , ook leuk. Dan neem je een aantal verschillende, en vult ze allemaal met iets anders. Fijn zand of suiker, kralen, macaroni, en dan voel en hoor je erg het verschil als je schudt. Leuk voor hele kleintjes! En peuters kunnen helpen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt zo cool! Simpel maar echt errug interessant voor kabouters. (y) thanx ook voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed idee! Gaat de Repeol ook een keer doen!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...