maandag 26 juli 2010

We zijn er weer, min of meer

We waren maar een weekje weg hoor, in een heerlijk  (8 pers) huisje op de wittewieven (huisje 80 voor wie het helemaal secuur wil weten :-) ) En ach en poe wat was het lekker en wat waren we lui en wat was het mooi.Ik doe nu eens net als ik bij huize herrie zag, een blogje over het weekje weg.
Best moeilijk hoor merk ik gaande het bloggen, er gebeurt zo veel, zo veel indrukken, de tijd gaat zo hard.
Dag 1:
We waren nog maar net 5 min aangekomen en daar bekroop mij het Hans en Grietje gevoel, maar dan omgekeerd.Het twaalfje raakte binnen 5 min de weg naar het huisje kwijt en kan ons echt niet meer terug vinden, piept zij door haar mobieltje tegen mij ( oh driewerf hoera voor mobieltjes )
Zij blijkt bij nader inzien gewoon aan de achterkant van het wc-gebouw van de camping te staan, vrij  dichtbij dus nog pffff-->ik meteen weer 10 jaar ouder ...
Dag 2:
Gaan we op kabouterjacht in het kabouterbos.
Het is best vreemd dat in die huisjes voor 8 personen vaak maar een koekepan ligt ter grote van een koffieschoteltje, want zo word het koken van gebakken aardappeltjes, snitzels en roergebakken groentes een soort van onmogelijke opdracht.Gelukkig ligt zelfs in Nunspeet de oplossing voor de hand; zoek de Chinees.Elke avond gaan manlief, twaalfje en puber een partijtje tennissen en zit ik heel alleen voor het huisje naar de bomen te staren ....en lees ondertussen 3 boeken uit.
Dag 3:
De kleintjes voelen zich ook echt thuis, mn net-nog-geen 1 -jarige vreet heel gezellig en gemoedelijk het boomschors op wat op de grond ligt en de peuter heeft een paar nieuwe vriendjes gevonden: pissebedden.
Ook werd de nabijgelegen zandenplas bezocht, alwaar het redelijk druk was, met het water op een lekkere temperatuur om te zwemmen.Vader en peuter met modder speelden, de  reuzekinderen  balden en puber op ijs of patatjes trakteerde, welke laatsten 3 dubbel gezouten waren. Terwijl ikzelf bij het huisje buiten zat met een stapeltje boekjes (hoe zielig voor mij he ;-) , want het kleinste meisje MOEST echt even een echte lange dut doen, zo vermoeiend die boslucht.
Dag 4:
Een gezellig Opa-dagje, opa en zijn liefje komen een dagje, het is te warm om ook maar een vin te veroeren. Dus we zaten voornamelijk in en om het zwembad van de camping. Deden beide mini's een heerlijk lange dut in het koele vakantiehuisje en deden wij spelletjes aan de tafel buiten onder een boom in de schaduw.
Pannekoeken eten met zn allen maakt deze dag helemaal kompleet.
Puber vindt des avonds een vakantieliefje en raakte daarbij de weg naar vakantiehuisje kwijt .En komt dus erg laat thuis.(terwijl het manliefje op speurtocht was naar het verloren schaap en hij dus niet het schaap maar wel iets varkensachtigs vond, want hij kwam nogal knorrig en vermoeid thuis)
Dag 5:
Wij zijn moe, het is warm en in het bos komt geen zuchtje wind....alles kraakt knsipert piept en ritselt om ons heen...Minietjes zijn ook MOE, hangerig en dreinerig.Peuter ziet spoken en enge monsters in zn slaapkamertje en kan daardoor natuurlijk helemaal niet slapen. en wil nu in zn EIGEN bed slapen.
Er zijn hordes wespen, wat muizen en kuddes eenkhoorntjes die ons nauwlettend in de gaten houden.
Dit is echt een heel lui  weer en  een we doen niks dagje.De reuzekinderen zijn de hele dag de hort op met nieuwverworven vrienden en liggen veel in het zembad.
En s avonds, het is al bijna nacht is daar het luduvudu van den puber, hevig en hard , hij kon het in eerste instantie alleen maar bij manliefje kwijt ( die  dus weer op pad kan s avonds laat, om de oh zo tere en gekwetste puberziel op te halen, die wat behoefte had aan een mannen onder elkaar -praatje) en pas de volgende morgen tegen mij zijn verhaal doet.(hij had ook een ietwat te veel  biertjes genuttigd en  mede daardoor voelde hij zich erg ehmmm.. rot....misselijk etc) (  voor wie het zich afvraagt natuurlijk keur ik dit niet goed, maar gezien zijn rottige staat dacht en hoopteik dat hij op dat moment zn les wel geleerd had)
Dag 6:
Eindelijk wat koeler en we gaan een middagje Nunspeet in.Alwaar het toch warmer blijkt dan we dachten dus na korte tijd vluchten we weg uit de hitte en zoeken de koelte in het bos en bij het zwembad weer op.
En dan gaan we veel te vroeg ( want iedereen had het nog zo erg naar hun zin)( en dus mooi op tijd) weer inpakken en wegwezen en lekker weer naar huis terug.Voordeel van de reuzekinderen, je hebt ook echt wat aan ze bij het inpakken, heerlijk,binnen een uur waren we op weg.

En al snel konden we heerlijk weids om ons heen kijken, en snoven we als een kudde wilde dieren de frisse zeebries weer verheerlijkt op...THUIS....

13 opmerkingen:

 1. Dat klinkt weer als een heerlijke avontuurlijke week, op allerlei fronten. Hm, nu maar even lekker uitblazen onder het genot van een regenbui (en waarschijnlijk stevige was)! Welcome home!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk je verhaal te lezen!! jullie hebben er duidelijk veel plezier gehad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat klinkt als een lekker weekje geweest. Ben jij ook een beetje uitgerust, zodat je nu met frisse moed de stapel vakantiewas kunt aanvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijk relaxed weekje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was een warm weekje zo te horen, en een pan kan je beter van huis meenemen. Wij zijn maar met 2 personen maar de braadpan en het koffieapperaat gaat altijd mee. Want de koffieapperaten zijn vaak ook van een slechte soort, zo goedkoop mogelijk.
  Ik hoop dat jullie wat uitgerust zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, mooie week is dat geweest. Ik vind opa en z'n liefje zo lief klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo te horen hebben jullie een hele fijne week gehad, leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o wat leuk , zo'n mini vakantiedagboekje.. wat was het warm he.. en dan is het weer zo heerlijk thuiskomen bij de zee met zijn koele briesje.. (is bij jou 1 weekje weg ook lang genoeg?) leuk dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om zo over jullie hele week te lezen. Klinkt als een fijne vakantie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk juist zo'n heerlijk weekje weg!!!!!!! voor ons weer gezellig dat je thuis bent!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat klinkt als een heerlijke vakantie. Morgen het beepje een jaar, gefeliciteerd alvast en maak er een mooi feestje van!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...