vrijdag 2 juli 2010

eindelijk in handen, de mijlpaal

Het felbegeerde papiertje, hij kon het nog steeds nog bijna niet geloven zelf ( en wij ook niet ) dat hij inderdaad geslaagd was .Het schoolteam deed erg zn best en bracht werkelijk erge leuke en ook smeuige foto's en stukjes naar voren. Iedereen werd gefeliciteerd( met van alles, de winst van het nederlandse team, de diploma's en de ouders met het opjagen/stimuleren/motiveren/dreigen /uitvoeren der dreigementen, der pubers), de diploma's werden getekend en dat alles in een snoeffie hete zaal waar een overvloed aan warme mensenlijven de zaal NOG heter maakte.Puberzoon genoot met volle teugen en kon niet wachten, tot wij ophoepelden, om vervolgens zelf naar het examenfeest te gaan ( en de kermis waarschijnlijk).
Rest ons ( mij dus vooral) niets anders dan blij en dankbaar te zijn met behaalde resultaten, en nu dan maar wachten en smachten totdat het kind weer thuiskomt ( hopenlijk met de laatse bus, anders moeten we m weer halen). Ik moet er geloof ik nog steeds erg aan wennen dattie niet meer op de basisschool zit, en dan is de MAVO ook alweer achter de rug ;-)
En ja dan moet je hem ook wel eens een beetje loslaten...MOEIIIILIJK......

15 opmerkingen:

 1. Ha lekker de buit is weer binnen ;-) En dan denk je dat je al loslaat als ze naar de peuterspeelzaal gaan....dat was dus alleen maar een beetje oefenen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk hoor zo'n uitreiking.kan me herinneren dat ik op de havo er niemand bij wilde van mijn familie maar t was ook na een herexamen..met mijn pabo diploma echter was de hele familie present hahaha. gelukkig heb ik nog 14 jaar voor zoonlief mogelijk klaar is op school....ik vind loslaten nu al moeilijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, ik vond het altijd geweldig om naar die avond te gaan. Een mijlpaal voor een kind.
  Loslaten is het allermoeilijkste maar daar hebben veel ouders last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo´n uitreikingng, altijd een tikkie sentimenteel, ja echt een mijlpaal!

  Ja dat loslaten dat blijft een item vanaf nu. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Wat voel je je dan een trotse moeder hé. Mijn zoon had afgelopen donderdag zijn diplomauitreiking. En dan nu genieten van de vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij heeft het onomstotelijke bewijs in handen! Wat gaat hij voor vervolgopleiding doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf had ik dinsdag voor een week terug ook mijn diploma uitreiking en ik kan je vertellen ik voelde mij weer net zestien al ben ik over de vijftig haha .Heerlijk genieten. En ja je zoon gaat weer een andere fase in. En jij natuurlijk ook. Geniet er maar van. Want ook deze fase is zo voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gezellig hé zo'n diploma uitreiking, en...wat worden ze al gróót!!!

  Onze oudste die is klaar met de oa ook geslaagd ze heeft nu een baan maar gaat nog wel weer verder met leren.

  Groetjes!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Felicitaties voor je zoon hoor de mijne doet volgend jaar mavo examen.
  Wat gaat de tijd snel he!
  Gewoon genieten van elke dag!!
  groetjes van Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met deze hele belangrijke mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig toch zo'n diplomauitreiking. Dit was een dagje om in te lijsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kleine kinderen worden groot.
  Gefeliciteerd met weer een mijlpaal in zijn/jullie leven. Ik heb het loslaten altijd gezien -onze dochter ging met zestien jaar als student op kamer in Stad- vertrouwen houden in wat je je kinderen voorleeft aan normen en waarden. Ze is nu de dertig gepasserd, heeft Middelbaren Hotelschool en Hoger Beroepsonderwijs Engels. Is moeder van twee kinderen en heeft net een professionele taartenbakkerij. -taart met passie- Voor bruidstaarten en andere feestelijkheden. Prachtig!!!!!! Onze zoon is de veertig al voorbij en maakt de mooiste trappen die je kunt bedenken. We hebben dus twee creatieve kinderen. Goed weekend.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De oudste is nog maar 4, maar zelfs het alleen naar de speeltuin laten gaan (100 meter verderop;)) vind ik al moeilijk. En die van jou is al in de grote mensen wereld beland.
  Gefeliciteerd en sterkte met loslaten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik loop soms ook zo achter de feiten aan. Gevoelsmatig hang ik soms nog in de babytijd, en moet dan echt vaart maken om de kinderen bij te benen.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...