dinsdag 22 juni 2010

gisteren?

Hmm een korte tijd geleden slechts, gister of misschien eergisteren, bracht ik mijn kleine meisje, mijn popje, voor het eerst naar school.Terwijl zij huppelend naar binnen ging want ohjah haar grote broer zat daar ook op en zij had reikhalzend ernaar uit gekeken om ook eens voor het echie te gaan.Ging ik na de laatse nattige plakkus ( had ik haar verdorie niet goed schoon gemaakt? tss en dat op de eerste dag) naar huis dus met een trillende lip rende ik de 50 m naar huis en aldaar stortte ik huilend op de bank.
In de schoolpauzetijd zat ik buiten in mn tuin en luisterde met gespitste oren of mij kleine schat misschien huilde en/of het niet naar haar zin had, helaas, zij had het innendspinnend naar haar zin.En des middags oh hoe erg wou ze WEER .... zucht zucht zucht en dat ging maar door en door... en nu blijkt het ineens 8 jaar geleden te zijn en vanavond de musical en neemt ze afscheid van de basisschool .En is ze bijna elfje af... en word volgende maand een twaalfje... dat klinkt al heel anders....

16 opmerkingen:

 1. gelukkig mag je het nog 2 keer meemaken!!!!!!!
  ik zal t met die ene moeten doen en geniet ik er maar heel erg van. want oei wat gaat t snel......Over iets meer dan 9 jaar neemt die van mij afscheid van de basisschool.......ik wi er nog niet aandenken.. sterkte hoor..kan me voorstellen dat je wel weer ff zal huilen!!!
  Ik was zo'n kreng van een juf die op de afscheidsavonden van de school waar ik werkte lekker ging speuren welke mama zou gaan huilen...lief toch ook!!!!!! je bent toch gewoon gek op je kind...huilen mag ook ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel, heel veel plezier vanavond bij de musical!

  Oja en vergeet de tissues niet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeioeioei, wat gaat dat hard.... Maar inderdaad, je hebt nog wat tegoed qua eerste keer naar school enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier vanavond en elfje-bijna-af ook natuurlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel plezier vanavond en wat gaat het hard hé. zucht. Mijn middelste heeft gisteravond kennisgemaakt met haar nieuwe klas op de middelbare. En werd daar herkent als het zusje van..pff gelukkig zo groot is die school dus toch ook weer niet.
  groetes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier vanavond en nu gaat het echt hard geloof me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och wat gaat dat hard hé. Hier ook zo´n elfje. Maar dan in de vorm van een jongen, die de eerste dagen de longen uit zijn lijf brulde om zijn moeder. Tenminste dat denk ik dan. A.s. maandag de eindmusical en dan klaar de basisschool. Hij wordt 12 in september. Ik leef met je mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was pas gister dat ze saampjes met mijn nr 2 met hun bolle buikjes en mollige pootjes de buurt gingen verkennen. Gaat allemaal veels te snel....veel plezier vanavond en laat de traantjes maar lekker lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte ermee vanavond! Gelukkig dat je het nog twee keer mag meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De jaren zakken als zand door je oen vingers, toch?

  Off topic vraagje: ken jij ellufje-twaalufje? Heel oud, gezonden door Martine Bijl? Ik moest er zo aan denken toen ik dit logje las....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, een twaalfje op de middelbare is echt heel anders dan een elfje op de basisschool. Heel veel plezier bij de musical.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. zo leuk en tegelijkertijd wil je terug he.. zij willen graag groot worden, en wij willen ze klein houden, dat gaat niet lukken..
  gewoon maar laten gaan en veel, heel veel genieten en vastleggen! Ik hoop dat het een fijne avond is geweest (en zonder tranen van moeders ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ repel : ik ga m meteens eens googlenen op youtube :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaja kleintjes worden groot. maar in deze fase kun je ook zo van ze genieten en leuke gesprkjes hebben

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...