vrijdag 14 mei 2010

jongens-mannen-vuur

Het zit er al jong is.De man en zijn vuur.Mijn oudste nu-puberzoon doet het nog altijd graag, een fikkie stoken in de tuin, en ja bij mij mocht en mag dat altijd.Een kleine randvoorwaarde, in mijn tuin, als IK thuis/erbij ben .Om eerlijk te zijn vind ik het zelf ook altijd wel leuk.(en je tuin raakt  regelmatig eens lekker opgeruimd, want alle oude plantentroep gaat er op en daarna heb je compost as, wat weer goed voor de planten is en zo is deze cirkel weer min of meer rond)

7 opmerkingen:

 1. Oh leuk!!! Wij hebben meiden...dan is het thema vuur iets minder, maar hier spelen ze met vergrootglazen. En hier geldt ook...in onze tuin en als wij er zijn. Oude bladeren, krantenpapier...alles gaat eronder...tot het gaat branden. Ze vinden het spannend! Overigens blijven de vergrootglazen in de bijkeuken en niet mee naar boven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dit logje en een prachtige foto!

  Hier is het ook zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, maar ook dat van het vergrootglas. Bij onze buren heeft het een hele boerderij gekost, doordat de kinderen in huis een vuurtje gingen maken in de prullenbak vlak onder de gordijnen, het waaide die dag behoorlijk, ramen sprongen door de warmte en toen de harde wind. Ik zat toen nog op de huishoudschool zo'n 4 km verder maar wist ongeveer wel waar ons huis stond en dacht toen wel als het ons huis maar niet is. Het was een halve kilometer verderop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn jongens houden ook van vuur. Ik hoop alleen dat ze niet de mannelijke voorliefde voor woest snoeien erven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja mannen en vuur. Bbq, vuurkorven, etc. Ik denk dat ze erfelijk belast zijn. Gelukkig vind ik het ook heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh ik stookte vroeger ook graag een vuurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind vuurtje stoken prachtig. Ik doe het alleen veels te weinig. Maarten mocht vroeger ook vuurtje stoken, zelfs als peuter. Alleen als we erbij waren. Wij hadden daar een handige open haard voor.
  Ik bel morgen even.

  JB

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...