wat te vieren?

Gisteravond at vriendinnetje E. bij ons, en het was nog steeds heerlijk warm weer buiten, dus besloot ik buiten te eten.Het word dan toch al snel weer iets met de bbq.( hoe leuk).Wat wij allen hier erg lekker vinden.
Nu denken velen, he bah, weer... bbq, das altijd heul veul vlees en pindasaus.
Nou dat hoeft dus helemaal niet.Je kunt met je gewone avondeten ook heerlijk bbq-en.Wij aten asperges.
Oh jah, als voorafje had ik de schilletjes en uiteinden vande asperges tot een boulionnetje laten trekken en dat weer gezeefd ,op smaakgemaakt met boulionblokje, schepje bloem staafmixeren tegen klonten en een half pakje hamreepjes , verse peper...erover...echt vreselijk verrukkelijk.  De asperges werden ( geschild, in olijfolie,thijmtakjes erbij en met zeezout besprenkeld)  gegrild, tot ze lichtbruin verkleurden en de aardappeltjes had ik van te voren gekookt en in parten gesneden,af laten koelen en een scheut olijf olie met een flinke lepel pesto husselen en dan even opbakken( op buitenkooktoestelletje zodat ik gezellig in de buurt kon zijn).Ons vlees was een minute varkenslapje wat op de bbq ook extra feestelijk smaakt en voor mn vega-dochter (en wij vinden het ook lekker),maak ik dan allerlei groentes om te grillen, zo vulde ik grote champignonhoeden met knoflookkruidenkaas  en ook een paar punt paprika's werden gehalveerd en met brie gevuld en op de bbq gelegd.Als toetje is hier enorm favo: banaantjes met een klontje boter en een schepje bruine suiker in alu-folie tot ze lekker zacht zijn ( voor de volwassenvariant kun je een drupje amaretto of iets dergelijks toevoegen)
Vriendin E. was moe van de week, maar aangenaam verrast en vroeg wel een paar keer of we iets te vieren hadden.Hmm nou eigenlijk niks? Of niks?? hmm gewoon het leven :-) fijn samenzijn, met zn allen...de zon, het zitten onder de pruimen en kersenbloesem, die onderwijl als een soort van zomerse sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden.Beetje genieten.

Reacties

  1. Oooh heerlijk genieten..:-) Het spreekwoordelijke kwijl loopt me hier al bijna uit mijn mond ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben normaal niet zo van het bbq-en, maar nu ik dit logje heb gelezen ga ik toch eens wat ideetjes uitproberen..thanks :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. BBQ saai en standaard? Ech nie hej!
    Kan je echt lekkere dingetjes op maken hoor, maar zo te lezen kan ik van jouw nog wat heerlijke recept ideetje gebruiken.... hmmmmm lekerrrrr...

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt er wat van gemaakt en als je dan lekker er met elkaar van kan genieten, niks is fijner in het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amen. Het water loopt me in de mond! De puntpaprika´s met brie ga ik zeker uitproberen. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm. Héérlijk! Ik wil ook wel jouw vriendinnetje worden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat klinkt het weer gezellig en lekker bij je
    je bent een echte SUPER vrouw...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat leest al heerlijk, hoe moet het dan wel niet gesmaakt hebben. En super: gewoon het leven vieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker man! Ik ga ook exprimenteren met lekkere dingen! Eerst die van jou en daarna ga ik zelf ook nog wat verzinnen......

    BeantwoordenVerwijderen
  10. OOOH héérlijk! Jammer dat we nu met dit hondenweer niet kunnen bbq'en....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk