donderdag 22 april 2010

helemaal vergeten

Grutjes, ik was het werkelijk helemaal vergeten, hoe vermoeiend potjestraining ook al weer was.De peuterzoon toonde gistermorgen zomaar uit zichzelve warme belangstelleing voor het potje waar normaal wat duplootjes in liggen te verstoffen.En riep vervolgens met zn kleine schelle stemmetje: MAMMIE ik ga plassen...OEIIII OEIIII (dansend) PLASSSSEN( huppelend) plasssen(springend) pe- le- assen, om vervolgens toen hij uit de romper en luier gepeld dwars op het potje te zat, verrukt onderwijl er zelf naar kijkend, een straaltje produceerde( die natuurlijk omdat hij dwars erop zat een beetje over de rand ging en broek en sokjes natmaakte ) Ik, als moeder deed voetbalkijkend publiek na en deed de wave( in mn uppie jaah) en aplaudiseerde hartelijk bij het zien van zuk mooi resultaat.Maar ach, t is wat als je maar een blaasje ter grootte van een vingerhoedje hebt...(ook dat was ik vergeten).
27 keer verder ,had ik zere handen van het aplaudiseren....
Toen manlief thuis kwam bromde die: HEEE de romper hangt los tsssss
Ik smibte terug: heb hem 35 keer aan en uit gedaan, en het de moeite niet meer vond om het vast te maken.
Maar eerlijk, ik was vergeten hoe vermoeiend het ook al weer wat, dat zindelijk worden, poe poe poe poe.

10 opmerkingen:

 1. mijn pleegdochtertje is ook toe aan zindelijk worden en heeft vandaag ook voor de allereerste keer een plasje gemaakt op het potje. Joepie, een hele prestatie. Ik ga haar in elk geval niet extra stimuleren of zo, 't moet spontaan gebeuren, 't kind heeft al veranderingen meegemaakt de laatste week ...
  maar ze doet het PRIMA !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar het komt vast en zeker goed. Ooit! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hoop werk (vooral het dweilen en het om de 5 minuten onderweg op zoek naar plaatsen om te plassen!) maar ook wel weer een mooie mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Syl,
  kleine jongetjes worden groot zo te lezen.
  leuk hoor.
  groetjes Jur en Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, maar de aanhouder wint! Super succesvol zo'n eerste dagje, en laat die romper maar hangen (zolang je niet weg moet natuurlijk ;-)
  ik applaudiseer mee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit roept bij mij 'sweet' (hkhum) memories op ... hahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nog altijd verbaasd dat ze "het" plots op het potje doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begon altijd op een mooie dag en deed ze een broekje aan , luier uit. Was meestal in dire dagen gepiept, anders wachtte ik nog een maandje. Maar hij deed het gewoon uit zichzelf! (wavet nu voor de computer....)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal er zo ook aan moeten gaan geloven. Maar ik wacht nog even...Uitstel is wel eens fijn...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...