dinsdag 23 februari 2010

nieuwe experimenten

Zoals de oplettende lezer en de mij in het echt kennende mens wel weet, ben ik nogal dol op lekker koken en experimenteren en ga ik een flinke uitdaging wat dat betreft absoluut niet uit de weg.Nee sterker nog ik ben altijd een beetje op zoek naar een leukere en lekkerdere en andere manieren om iets te bereiden.
Nu is koken met puberende puberzoon die alles wat je snijd meteen op probeert te eten(hmm lekker uitje,hap: handje gesneden uitjes weg, hmm champignons , weg champignons) en een peutertje die op het aanrecht gezeten,naast een pan, mij  helpt en aan alles wil friemelen met zn kleine  friemelige  worstvingertjes,en nogal keihard met de dingen die in water gezet worden zit te spetteren en zichzelf en de hele keuken nat weet te spatten met maar dat ene bodempje water uit de aardappelpan, best uitdagend.Denk daarbij het gekwetter van elfjes dochter op de achtergrond blablablabla paard blabla bla paardrij... paardje dit en paardendat...en het ander kleine meidje/beepje die vanuit de box mij bemoedigend kaaaa KRRRRRR RRR aaaAAAAA toeroept....
Hm... hou dat beeld vast.
Naja ik kan het wel vertellen, het kokenzonderwater experiment van de pan met de stronken ohzo gezond barstensvol van vitamientjes broccolie ,het is mislukt...in plaats van dat mijn huis zich vulde met heerlijke gezonde geuren ,kwamen er ehm verbrande stinkluchten en blauwe walmen ,het werd dus gehaktballetjes met ratatouile van champignons,rode ui,prei,winterpeen in plakjes en gekookte aardappeltjes.
Volgende keer dan maar weer gewoon saai en ouderwets water erbij tijdens het koken ;-)

8 opmerkingen:

 1. Is misschien zo maar een goed idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een blog. Jij kan zo vol humor schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmm...ik hou ook van uitproberen, heb vandaag ook een heerlijk recept gekookt...kijk vanavond maar eens op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn pannen waarmee je zonder water kunt koken, maar die had je toevallig niet voorradig begrijp ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het mislukt is .

  Herkenbaar van die kindjes die wortelkes, champignons, ...komen opeten terwijl je bezig bent en kindjes die kunnen klimmen en je dus 100 keer tijdens het koken ergens af moet plukken. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah koken, heerlijk toch? Vandaag lekker lasagne met paprika....nou ja toen ik omdraaide was ineens driekwart van mijn paprika weg...hoe doen ze dat toch?
  Wel jammer dat het mislukt is, maar hé volgende keer beter ;-)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahahahaha o sorry, dus morgen brocolli met water op herhaling
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dat ken ik hier ook. Hoewel ik goed kan koken probeer ik het ook vaak zonder water te doen en dat geeft niet het gewenste resultaat;-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...