donderdag 25 februari 2010

de perfecte huisvrouw

Is een  goede oude vriendin van mij.Omdat het vakantie was hadden wij weer eens een gezellig dagje bijbeppen afgesproken.Wij kennen elkaar al zo ongeveer sinds de prehistorie en ook al zien we elkaar niet vaak(door de afstand en beide druk gezin en werkzaam in onregelmatige diensten) Het is wel altijd weer een gekkenhuis/gezellige boel als we elkaar zien.Onder het genot van kopjes koffie en thee leuteren wij wat bij terwijl het kroost om ons heen het huis afbreekt/elkaar uitmoord en ook wel eens rustig een dvdtje kijken op elfjes kamertje.
Mijn vriendinnie,zij is de perfecte huisvrouw... poetsvrouw zegt ze zelf, maar das niet waar, volgens mij heeft het met meer dan alleen poetsen te maken.Noem het maar gerust een soort gave.Ze heeft een altijd schoon en opgeruimd huis, de snoetjes van haar kinderen glimmen als ware het zondagse lepels in mijn keukenla.Haar vloeren zijn onberispelijk en zo niet dan zorgt zij binnen de kortste keren dat dat weer zo is.Op de een of andere manier heeft zij daar altijd de kracht voor en zij rust niet( eerlijk niet ) voordat het spic en span heeft.
Je begrijpt dat ik voordat zij bij ons langs komt een driedaags geniaal meesterplan( een van mijn vele beruchte) heb bedacht om ehm mijn rommeltje een beetje georganiseerd te krijgen,op dag 1 kijk ik dus zorgelijk met de perfecte huisvrouw ogen door mijn huis en barst in huilen uit.( dit is deel van het plan, want daarna wil iedereen nogal geschrokken van mijn huilbui graag meehelpen) Dag 2 is dan gewijd aan ontrommelen van al mijn rommelplekken ( en geloof me,ik heb er een hoop) en weggooien en het GROTE SOPWERK.Dag 3 doe ik alle sopdingetjes nog een keertje over ( dan glimt het beter) daarna stort ik in.( het word nooit wat met me)Maar believe me:I try!

16 opmerkingen:

 1. Ik moest wel een beetje lachen om je log van vandaag. Het is zó herkenbaar. Voor heel veel van ons denk ik.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi maar vervolgens ben je wel klaar voor de rest van de week ;-) Leuke nieuwe look btw !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die nieuwe look! En trouwens...ik ben ook niet echt perfect. Stofzuig en dweil ik hier de vloer en 1 dag later is alles weer zo vies, ja zo kan ik bezig blijven! Vaak ook dit: '' Mam die trui die is nog steeds niet klaar, waarom duurt dat zo lang?'' -zucht-
  Perfect zal ik helaas ook nooit worden.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @huize steen en diana: k ben niet klaar, wel uitgeput ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie wil er nu een perfecte huisvrouw zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die vriendin heeft vast geen blog, hihi :)

  Herkenbaar dus. Ik heb enkel zelf het nadeel dat die perfecte huisvrouwen overal zijn, rond mij, zoals daar zijn: ons ma (maar die haar huis riekt naar sigaretjes en het mijne niet) mijn mit, mijn zus, enkele vriendinnen, en last but not least: sommige van de ouders van mijn onthaalkinderen (en die komen wel heel vaak hier over de vloer hee)
  Dus ik had altijd enkele opties, waarvan voldoen aan de verwachtingen van iedereen op ordentelijk gebied de minst aanlokkelijke is, want niet vol te houden. Dus ik schaam mij meestal diep om mijn rommeltjes. Ik doe er dagelijks iets aan, en mijn huisgenoten doen er ook dagelijks iets aan om het weer teniet te doen. Het is een ongelijke strijd want 3 tegen 1.

  Ik bewonder jouw moed om 3 dagen uit te trekken om alles zo in orde te krijgen :-)

  Klaar ben je nooit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook een paar van die "perfecte" huisvrouw vriendinnen. Heel frustrerend af en toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik loop ook altijd zo te poetsen en te boenen wanneer er iemand komt. Ik probeer het perfecte na te streven. Helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben benieuwd wat je vriendin er van vindt! Zou het niet kunnen dat zij hetzelfde doet als jij komt, en dat ze dus eigenlijk helemaal niet zo'n perfecte huisvrouw is?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh hoe herkenbaar, ik was er zelf een tot ik dacht dat ik er ook wel bij kon schoonmaken als professie..... dat had ik niet moeten doen. Ik heb er van geleerd liever een iets viezer huis waar mijn dochter te keer kan gaan met vriendjes dan spic en span waar ze niks mag en kan. Geloof me je hebt meer aan de gezelligheid die jij ze geeft ;).
  Groetjes petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha.
  Ik heb het al opgegeven, het word nooit wat met mij en het huishouden.
  maar af en toe moet je wel he.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha. Heel erg grappig dit stukje.
  Iedereen heeft wel zo een vriendin denk ik. Ik ook!
  Mij lukt het ook niet hoor. Af en toe raas ik ook eens door het huis en dan mompelt manlief: "zo heb ik het graag, maar hoelang gaat dat duren, hihi"

  Mij is het wel al eens overkomen dat de vriendin het heft in handen neemt en mijn strijk begint te doen of begint te kuisen (zo één keer per jaar!)

  En ik heb een man die graag kuist. Dat is ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is hier vrijwel altijd het huishouden van Jan Steen...steeds weer moet ik hetzelfde doen...soms word ik dara behoorlijk moedeloos van! En toch heb ik ook ziets van..er moet toch ook geleefd worden in huis?
  Ach, ik ben ik en jij bent jij...ieder doet het op zijn/haar manier....als je er maar gelukkig mee bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach, jouw huis is misschien niet perfect schoon...
  Maar vast wel heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben een "stapeltjes"mens, en dan bedoel ik papier. Kranten, een stapeltje met post, tijdschriften enz. enz. Maar als er iemand belt, kan ik een bakkie halen dan heb ik een grote curverbox en daar "mieter"ik alle stapeltjes in, en dan lijkt het weer heel wat.Een echte huisvrouw wordt ik nooit, er ligt altijd wel ergens stof. Alleen de vaatdoek, theedoek, toilet, zelf schoon en kleding dat moet van mij wel weer spic en span.Maar als het bezoek zich geroepen voelt? Ze gaan hun gang maar.
  Wat is je blog vertederend. Geweldig!!!!!!!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ooooh herkenbaar.....zucht ik ben gewoon een geboren rommelkont en doe wel eens pogingen om het op orde te houden.... maar het lukt me gewoon niet....het lijkt me wel heerlijk hoor.... rust om je heen maar ik ben er ook eigenlijk te makkelijk voor en denk al gauw...och wat maakt het uit. hahaha, maar wel als ik weet dat er iemand komt nog effe opruimen! fijn weekend! ennn moooiemooie fot hieronder van het voetje! wauw!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...