donderdag 11 februari 2010

de overijverige mentor, de kast en de vervelende moeder

Mijn puberzoon kwam gister op school en toen bleek zijn mentor de klas, klassikaal( achter de rug van puberzoon om) dus, verteld te hebben dat hij, mijn puber dus, uit de kast wil komen, want hij is h.omo.Dit vertelde de mentor de klas op (zogenaamd) telefonisch verzoek van zijn vader.
De werkelijkheid is dat dit niet waar is, het is een nogal stom geintje van een andere scholier.De overijverige mentor belde mij dus thuis op, om er over te praten, dat hij ,de mentor dus dacht dattie een heel klein ienie mini foutje gemaakt heeft. Maar dat hij daar( natuurlijk) niks aan kan doen ,want het klonk door de telefoon allemaal zo echt.Ook al was hij wel verbaasd over het vreemde gesprek met die zogenaamde vader.Vervolgens is overijverige mentor weeeer verbaasd als ik dit nogal een vreemde gang van zaken vind.En zegt bij alles wat ik zeg: dat zijn uw woorden mevrouw.Waarop  weer zeg dat ik heus mijn eigen woorden wel kan onthouden ( terwijl ik daar bepaald niet rustiger van word) , maar dat voor nu ,helaas mijn puber de dupe werd, wat is nu de oplossing en hoe gaan ze dit dan nu in de toekomst doen?Waarop mentor zegt: ik heb mijn lesje wel geleerd nu, maar vervolgens geen oplossing weet te bedenken....
Wie ideeen heeft hoe ik dit kan aanpakken met school: aub zeg het me.
ps:de mentor dacht dat het weleens niet zou kunnen kloppen omdat hij voor nog een ander kind ook door een zogenaamde vader werd gebeld met een zelfde soort verhaal, toen dachtie op eens..owh , toen een hele tijd niks denk ik en toen dachtie....oh zou het eh eh eh eh eh niet waar zijn....

29 opmerkingen:

 1. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat hij dat op eigen houtje doet....Hopelijk kan je er over een paar jaar hartelijk om lachen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat???
  Ik word hier helemaal niet goed van. Mijn tip voor de mentor is nogal simpel: altijd checken zo'n verhaal, door terug te bellen.

  Wat heeft die mentor zich laten gebruiken zeg en jouw zoon is daar de dupe van.

  En dan die gevleugelde uitdrukking: dat zijn uw woorden, dat is echt een defensief antwoord. It sucks als je het mij vraagt. Echt heel onprofessioneel.

  Natuurlijk halen pubers geintjes uit, maar dat moet je toch checken, driedubbel checken. En ik vind dat hij het ook met je zoon had moeten bespreken vooraf. Ook al dacht hij werkelijk serieus dat hij de vader aan de lijn had, dan nog: je kunt toch niet achter de rug om van zoonlief zo'n actie uitvoeren, dat is ook al heel vreemd vind ik.

  Ja, misschien kun je er later om lachten, maar nu vast niet. Het is om te huilen brrr. Sterkte, ook voor je zoon!

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ roelien: he, bedankt voor je steun, ik voelde me zelf een vervelende zeurmoeder toen ik ehm niet zo veel begrip voor mentor zijn kant had en heb hetzelfde voorgesteld voor de toekomst check het evrhaal!! En vroeg of en waarom dit nog niet zo gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoer reageert je zoon. Dit gaat echt te ver. Dien een aanklacht in bij de directie en laat ze het uitzoeken. Of doet je zoon dat al?
  Wie belde de mentor?


  Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @mama'ritha:mijn zoon staat gelukkig nogal stevig in zn schoenen en is alleen nogal kwaad ( en wil de valse scholier natuurlijk vinden en ehm te grazen nemen) wat nauurlijk weer niet mag van mij !!! en de mentor belde MIJ....
  Ik geloof niet dat een aanklacht werkelijk helpt...helaas...maar ja ik vind wel dta er wta moet gebeuren , maar wacht even tot ik zelf het een beetje heb laten bezinken en ehm rustiger en verstandelijker erop kan reageren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een rotstreek! Zelf als het zo was, dan nog is het de taak niet van de mentor om dit rond te vertellen, dat doet die persoon zelf op het moment dat hij/zij dat zelf wil!

  Vind het straf dat zoiets zomaar kan en dat een mentor hier in godsnaam zomaar intrapt. Zo'n verhalen moet je checken en nog eens checken en dan voor jezelf houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee, dat is wel echt hééél fout.
  Ik denk niet dat hierin een echte oplossing is.
  Correct van de mentor zou zijn dat hij zijn eigen fout dan ook klassikaal toegeeft, toch?
  Dan gaan de grappen even over hem :) tot er weer iets boeienders is om mee te lachen natuurlijk.

  Heel onprofessioneel dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou als tip de mentor met de directeur erbij excuses laten maken in de klas.(Bespreek het eerst samen met mentor,zoon,man en directeur gezamelijk)
  Doe het bv bij maatschappijleer dan kan je daarna een les er aan vast plakken dat homo of lesbisch zijn helemaal niet gek is en dat het niet leuk is als mensen roddelen over iets wat niet waar is maar als je die gevoelens wel hebt dit ook niet erg is en je als mens nog steed waardevol bent. Praten over gevoel dat je ook op dezelfde sekse of juist niet of beiden valt is een taak voor ouders maar ook voor school en deze heeft daar ook een taak in aan te geven dat dit soort geintjes niet geduld worden. En als iemand meer weet dat die desnoods anoniem kan laten weten via bv de post wie de leugens de wereld in geslingert heeft.
  Veel wijsheid, en nogmaals spreek niet alleen de mentor maar ook de directie v.d school hier gewoon op aan. Zij moeten ook een vielige omgeving voor de kinderen creëren tenslotte.
  Groetjes petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als mentor echt zo betrokken is kan hij zelf toch wel bedenken om ook klassikaal excuses te maken aan je zoon. Misschien tevens een lesje maatschappijleer met als onderwerp 'pesten en homoseksualiteit' erachter aan?
  Ik zou dit voorval zeker melden aan de directie.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik word hier fysiek echt even naar van.

  jouw kind wordt de dupe van een pesterij die ik soweiso al afschuwelijk vind, maar die mentor? hallo? is hij achterlijk of zo?

  ik zou een formele klacht indienen, ik meen het. minimaal bij de directie. belangrijkste is: eisen dat die oetlul van een mentor klassikaal de boel recht zet. met excuses erbij.
  hoe gaat het met je zoon?

  en die mentor is een lafaard. hij weet best wat hij moet doen: klassikaal zijn fout toegeven! de asshole.

  sorry, maar hier ben ik echt door geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou een brief schrijven of bellen naar de afdelingsleider. En er zou een goed gesprek moeten komen waarin de mentor zijn excuses maakt aan je zoon.
  En natuurlijk klassikaal bespreken wat er fout gegaan is.....
  Zijn de "grappenmakers" te achterhalen? Want die mogen ook best excuses aanbieden. Aan zoon en aan mentor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die mentors van tegenwoordig!!! Die man mag zich wel uitgebreid excuseren dat hij niet beter is nagegaan of het allemaal wel klopte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind die mentor een beetje een idioot... Ik zou het maar laten bezinken, dan weet je vast wel wat je er aan doen wil/kan.
  Die man had tenslotte zelf wel kunnen bedenken, dat je iets dergelijks dan ook met de leerling moet bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Foutje bedankt....leuke medescholier (NOT)!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje, hier zou ik gewoon grote bombarie van maken hoor! De directie, docenten tot de krant aan toe. Wat zijn dit voor leraren?! Verschrikkelijk zeg! Gelukkig is je zoon niet snel klein te krijgen, maar dit gaat toch alle grenzen te boven!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Flabbergasted! Wat een oetlul die mentor. Sorry hoor, maar dit kan toch niet. Echt, een klacht indienen, om te voorkomen dat een ander zoiets ooit nog gaat overkomen.
  Hopelijk kun je er later om lachen, maar nu is het toch om te janken?
  Hoe gaat het met zoon en met jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. dit is toch iets om zwaar giftig over te worden. Heeft die mentor dan nooit geleerd, dat dit soort persoonlijke verhalen meestal niet telefonisch worden gedaan en nooit gehoord van even extra navragen. Maar ook de medescholier moet maar eens gaan nadenken over het verschil tussen een grap en pesterij. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. nou ja zeg, is die man wel goed bij zn hoofd. Ik zou hoe dan ook een officiele klacht bij de school indienen. Laat hem maar voor de klas een excuses maken en die raddraaier ook.
  Potverdorie zeg en zij moeten zorgen dat onze kinderen sterk de maatschappij in gaan lekker dan.
  Gelukkig dat je zoon stevig in zn schoenen staat ( las ik hierboven), maar dit is te idioot voor woorden.
  succes en sterkte
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zou hier ook zeker werk van maken, minimaal excuses aanbieden voor de klas. En zeker de raddraaier er bij betrekken! Want dit is echt te gek voor woorden! En dat mag zich mentor noemen!
  Ik vind dit nogal schokkend eerlijk gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ iedereen: bedankt voor jullie reacties , het steunde en bevestigde mijn mening dat ik hier toch echt de school nogal hartig over moet gaan spreken.( dat ik dus geen hysterische moeder ben die op alle slakken zout legt :-) )
  Ben van plan dat volgende wek te doen, dan ben ik voldoende afgekoeld om ehm met een strakke en zakelijke toon te spreken.
  Zoonlief is oke:zijn reputaie ( met de meisjes) liet de klas al geen ruimte om de mentor te geloven.
  De klas reageerde ook niet vervelend over het vermeende h.omo zijn, maar zijn nu massaa woest op de mentor.( en de aanstichter)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ongelovelijk zeg! Ik lees het hele verhaal met een 'bek vol tanden' ...
  Gelukkig heb je al veel goeie tips gekregen en sluit ik me d'r helemaal bij aan: volgende week op de barricades meid! Succes!

  Voor nu alvast een gezellig wiekent toegewenst!

  Lieve groet,
  Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als het om pesten gaat moet ook de pester aangepakt worden. Is bekend welke leerling zo'n verhaal verzint/vertelt?
  Misschien moet de mentor ook nog even zijn nummermelder checken.
  En verder is het natuurlijk te gek voor woorden dat een docent/vertrouwenspersoon (!) zo naief met informatie om gaat zonder eerste de betrokkenen te horen. Nog afgezien van het feit dat je puberzoon nét op dat moment niet in de klas zat (had je de katapult-fiets nog niet in werking gesteld?).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ henk:hij word niet gepest, t was denk ik gewoon een stom rotgeintje van die andere ll.
  En ehm een zoon van 180 lang wegschieten met een kattepult is zelfs voor mij een ietwat overmoedig idee geweest... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Sillie,
  vol verbazing lees ik bovenstaande.
  Die mentor zou zijn ogen uit zijn hoofd moeten schamen.
  Wanneer hij al zulke geluiden hoort moet hij dat toch eerst bespreken met het onderwerp zelf - je zoon??? Juist bij pubers zo belangrijk om betrokken te zijn - die hebben evenwel een broertje dood aan de dingen die allemaal voor hun zijn gedaan zonder hen daarin te kennen.
  Enneh,... dat zijn uw woorden is helemaal de limit!!! Hetzelfde wanneer ze zeggen dat iets valt in het gebied van hun handelingsverlegenheid GGGRRRRR...
  In gesprek gaan loont altijd - ook voor de mentor maar nu dus ook met school - is het niet voor eigen kind is het om te voorkomen dat iets soortgelijks bij een ander voorkomt.
  Ik wens je wijsheid,
  Anneke.

  Enneh,... laat je de afloop weten???

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tsk. Totaal onprofessionele mentor. Ik zou een klacht indienen bij de directie. Nee, geen geintje. Dit is serieuze shit voor een puber!

  Ik heb zelf in het onderwijs gezeten en dit mág in geen enkel geval gebeuren. Het is NOOIT en werkelijk NOOIT de taak van een mentor om dergelijke informatie over te dragen aan de klas. Nooit! En dan na zo'n telefoontje! Ik klapper met mijn wimpers, echt waar. Dit is gewoon behoorlijk ernstig. Ik weet niet of je zoon in het bijzonder gepest wordt, of dat dit een standaard geintje is van een stel etters, maar hier moet onder het onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel over worden gesproken.

  Dus, mijn advies: leg het bij de directie neer. Laat de mentor de plegers van het telefoontje en plein public vertellen dat het een misselijk geintje was en dat je zoon geen homo is. Voor de klas!

  Pfoe, ik zit hier helemaal boos te zijn. Puber zijn pubers. Ik heb wel eens een hoertje aan de deur gehad die zogenaamd door mijn man was gebeld. Best een misselijk geintje van mijn 3VMBO klas. Maar ach, twee dagen later kon ik er met mijn collega's eigenlijk wel hard om lachen. Maar wanneer een puber wordt uitgezocht om zo te kakken te zetten, is het geen geintje meer. Zelfs geen misselijk geintje. En een mentor hoort hoor en wederhoor te plegen en aan te geven aan de betreffende vader dat het zijn taak niet is om een coming out publiek te maken. Een mentor kan een leerling hooguit verwijzen naar de vertrouwenspersoon die de puber kan begeleiden bij de coming out. Maar dit slaat echt alles. De mentor is hier de foute factor en had dit moeten filteren. Dus...naar de directie bellen en een afspraak op school eisen en flink boos zijn. Daar heb je alle reden toe.

  Ik ben benieuwd wat je gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. jeetje zeg... wat een fouterd die mentor. ook nogal dom. lullig voor je zoon en ik vind het helemaal niet raar dat je boos bent zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Sil: Volgens mij is er weinig verschil tussen een rotgeintje uithalen en pesten.
  Ben benieuwd hoe het verhaal afloopt....

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...