vrijdag 22 januari 2010

fruitige vrijdag en het tweede leven cq einde van het fruit

Het overkomt mij zeer regelmatig,dat het mij in de bol slaat en ik idiote hoeveelheden groentes en fruit koop en dat mijn ogen groter zijn dan de magen van ons allen en ik dus meer fruit koop dan wij in een week wegwerken,helaas en nogmaals helaas word al het fruit daar vaak niet echt aantrekkelijker van en wil helemaal niemand het meer eten.


Dus ik waste en sneed het fruit in stukken en smokkelde er nog wat winterpenen ( leuk voor kleur en ietwat zoetige smaak) en grapefruiten( dat vertel ik niet anders lust niemand het ) doorheen.En toverde er  heerlijke  fruitige sappen van samen met een van mijn favo apparaten, met een stekker er aan, uit/in de keuken.Die werden heerlijk door iedereen opgeslobberd, naast het genot van een bordje zelfgebakken patatje met......
15 opmerkingen:

 1. Thanks for stopping by! You have lovely children - they are so cute! And your juice looks so refreshing. Think I'll have to have some now!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker lekker. Niets verloren laten gaan. Hier zijn het de peren die steeds blijven liggen hoewel de kinderen er dikwijls speciaal achter vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm ziet er jummie uit :-) Vooral dat oranje mondje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker slim opgelost, Sillie. Hebben ze ook nog vitamientjes binnen ook en jij hebt het fruit gered van de vuilnisbak. Dat ze daar nou nog geen botox voor hebben uitgevonden, hè?
  Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, die wortels is een goed idee!
  Wat een schattige foto, die laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een slim idee!
  Ik sla ook nog weleens door met het kopen van groente en fruit, want het is zo gezond ;).
  Weet je wat ook lekker is?
  Appels in stukjes snijden en even bakken.
  Met gebakken aardappeltjes en kip is dat een heerlijke conbinatie!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ lilian: ja die gebakken appeltjes eten we weleens bij de boterham tussen de middag, of uit school, hebben ze toch iets warms en min of meer gezond ;-) want ze gooien dr lekker poedersuiker op.... maar dat kan ik inderdaad wel eens bij de warme maaltijd serveren:-) vinden ze vast ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oooooooooooooohhhhh lekker ... !!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh zo lekker!!
  En dat vind peuter zo te zien ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe je dat met een fruitpers? sapmaker? of hoe noem je zo'n wonderding? Lijkt me iets geweldigs - ik zie moulinex staan maar misschien wil je het geheim verder onthullen???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @lenteroos: het is een sapcentrifuge van moulinex :-)( maar andere merken zijn vast ook erg handig)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooh, ik wil heel graag zo'n ding, maar ben altijd bang dat het weggegooid geld is omdat het ding daar op het aanrecht weer loopt stof te vangen. Maar tis dus een aanrader? Makkelijk schoon te maken?

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...