maandag 21 december 2009

het is maandagmorgen

Het is maandagmorgen en net als alle andere morgens zit ik op dit tijdstip in de huiskamer met peutertje te zingen en kleuren met zijn echte bijenwaskrijtjes,zijn werkelijk hele fijne krijtjes, een absolute aanrader voor wie niks weet, het geeft veel kleur af ( op papier enzo alsof een stift, maar is dus een bijenwaskrijtje) je hoeft er niet zo keihard mee te drukken om er kleur uit te krijgen als wasco krijtjes, en het duplo uit te testen, hoe ver kun je het gooien?Oh nee we bouwen mooie huizen, voor de (speel)) muizen van de  poes.
Het kleine bollebabybipsje ligt al weer lekker in dr kleine wiegje te slapen.( het wiegje word zo zachtjes aan wel wat krapjes geloof ik, maar k vind haar nog zo schattig en lief naast mn bed staan)
Het is dus stil in huis boven..... net als alle andere morgens op maandag ....en eigenlijk alle doordeweeksemorgens wel.
Alleen hoefde ik vandaag niet de longen uit mn lijf te brullen om puberzoon tot beweging uit bed aan te sporen,noch hoef ik kanonnen af te schieten met dat zelfde doel, wat op gewone doordeweekse dagen wel moet.Ik hoefde geen elfje wakker de maken en de missing link oftewel dr favo broek of iets dergelijks te zoeken,ik hoefde geen stapels brood te smeren voor mijn eeuwig late puberzoon,ip moet hij dit zelf doen,maar gezien zijn tijdsplanning ....Ik hoef mijn als een muisetende elf niet voor de 100ste keer aan te sporen tot dooor eten, vooral doorgaan.
Nee ik heb zalige rust.... VAKANTIE
Ikzelf niet, ik mag gewoon werken vandaag.( vanavond) Maar het voelt al zo heerlijk vrij en ontspannen dat ik zelf ook echt een vakantiegevoel krijg.

7 opmerkingen:

 1. Lekker he, zo'n heerlijke relaxte vakantie ochtend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-)ik vind het heerlijk..... dat weet je hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze kinderen hadden zelf een wekker.
  Als ik het niet vertrouwde riep ik één keer.
  Niet vaker, en als ze te laat op school waren, jammer dan. Straf? Eigen schuld, dikke bult.
  Ook toen ze gingen werken, de verantwoording ligt bij jezelf. maar ik heb wel altijd het brood gesmeerd wat mee moest. Van man en kinderen.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hè!! Dat vind ik ook het leukste aan de hele vakantie......'s morgens een relaxte start.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat altijd toch ook wel een beetje een tikje een teleurstelling. In de vakantie hoop ik altijd heel erg dat ze langer dan tot 6u slapen, maar helaas. Het lijkt of mijn zoontjes geen moment van de vakantie willen missen/verslapen.
  Los daarvan is het een veel aangenamer ritme. Ik werk ook nog enkele daagjes hoor, maar manlief is al in verlof en het is toch een heel andere sfeer en stemming, ook met de sneeuw enzo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ sabine: helpt het niet als je ze de vakantie ook gewoon later naar bed doet? (dat was bij ons nog wel eens de truuk :-) en in d evakantie vond ik zo'n verschuiving van bedtijden helemaal niet erg)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het klinkt me als muziek in de oren maar door Roos haar verjaardag deze eerste vakantiedag is dat allemaal niet zo relaxed gelukt. Want wanneer Roos jarig is, is zij jarig en zi gedraagt ze zich dan. Ik zet in op dinsdag als eerste vakantiedag met het relaxte gevoel...
  Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...