zondag 29 november 2009

nachtvlinderen


Het wilde woeste werken is weer helemaal begonnen, en ik zit weer in de nachtdienst, poe poe poe.
dat houdt in, dat ik des nachts als een nachtvlinder heen en weer dwarrel tussen de verschillende zieken,daarbij struikelend en stroffelend in het halfdonker,waarbij ik zacht fluisterend probeer te communiceren/schreeuwen met de vaak ernstig zieken( /oudergewordenmens), die zonder hoorapparaatjes slaapt, daarbij proberend hen nachtrust aan te bieden, desnoods met hulpmiddelen als warme melk( waarvan de lucht mijzelf al  doet walgen) en/of slaaptabletjes,warme dekentjes,kruiken, muziek, etc....
Mijzelve wakker houdend met thee, thee ,thee, en nog eens thee...en dropjes, doe ik mijn ding, ik dwarrel en werk zorgend, poets, meet, administateer, overleg, noteer etc de ganse nacht tot de zon weer opkomt ( klinkt toch een stuk romatischer in liedjes deze laatste frase) Soms word ik weleens overvallen samen met mijn collegaatjes door hilarische nachtdienst euforische en histerische lachbuien, waarbij we in onze panty's piesen van het  hinneken.
Overdag ben ik wisselend als een dweil zo moe en suf, afgewisseld met verfrissende korte lont gezegden en onredelijkheden :-)( want ik ben FUCKY moe) ( toen mijn oudste 4 jaar was en hij zich voor het eerst bewust  in het fenomeen hamster verdiepte, en hij uitleg kreeg dat die overdag slapen en dat je ze dan niet wakkker moet maken want dan kunnen ze zomaar ehm bijten... zei hij begrijpend: Ahaaa dan heeft hij zeker nachtdienst.) En dus roep ik op deze dagen dat ik nachten werk waarschuwend tegen mijn gezin: PAS OP ONTPLOFGEVAAR let op wat je zegt en doet ,want mamma heeft nachtdienst.( niet dat het veel helpt)
Ik vraag me af hoe mijn zusje florence dat deed....

9 opmerkingen:

 1. Hoe herkenbaar...
  Maar tegenwoordig werk ik nauwelijks 's nachts en als het wel eens voorkomt in een 24-uurs dienst dan mag ik..... slapen!!!!!
  Doe maar lekker rustig aan die nachtdiensten!
  Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *Kreun* wat lijkt me dat een ramp!!!
  Het nachtelijke werken niet.....maar het gewone doorgaan van de dageljkse beslommeringen als je thuis komt, waar iedereen zo fris als een hoentje aan jou vermoeide hoofd de dag beginnen........oefff....petje af hoor!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij dat ik 's nachts niet werk. Het lijkt me heel vermoeiend. Ooit heb ik wel 's nachts gewerkt, maar toen was ik zwanger van mijn eerste kind en die is alweer bijna 13 jaar. Ik deed dat toen wel graag omdat het een aparte sfeer was, maar overdag kon ik wel gewoon slapen...
  Petje af hoor dat je dat doet met al die kindjes er nog bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfoe, nou zou niks voor mij zijn hoor. Levert wel weer leuke shotjes voor je mugshot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar zouden we zijn zonder die dappere nachtzusters? Een vak apart (en veel verantwoordelijkheid).
  Ik lag ooit eens naast een dementerende mevrouw die de zal wakker riep met: "Zuster, mijn lendenen!" De zuster: "Waar zitten uw lendenen dan?" De zuster sprak de mevrouw stevig toe dat ze nu moest gaan slapen, anders zou de meester langs komen en strafwerk uitdelen.
  Dat hielp verbluffend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben toch wel blij dat ik overdag werk, maar toch heb ik altijd wel zoiets willen doen aan een andere kant...
  Maaar we kunnen niet zonder jullie nachtzusters! Mijn vader is geopereerd en word ook in de nacht nog goed verzorgt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-) ik vind zelf dat ik geweldig leuk werk heb en doe het met overtuiging en plezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is dit wel verantwoord, zowel voor de oudjes als voor de jonkies?
  Het is mooi en geweldig leuk werk, dat ben ik roerend met je eens, maar een mens heeft na een nacht werken toch ook weer rust dus slaap nodig?
  Hoeveel nachten en dagen achtereen doe je dit werk? En nu maar hopen dat er niets mis gaat! Ik veroordeel je niet hoor, ik heb alleen mijn twijfels of dit wel kan?
  Sterkte en groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @mariam , bedankt voor je reactie, maar wellicht was jouw reactie meer bedoelt voor het bovenstaande /nieuwere blog? ik slaap/lig normaal natuurlijk wel in bed overdag :-)als ik s nachts werk, maar de dag dat ik uit de nachtdienst kom slaap ik ip overdag zo weinig mogelijk, daar ik anders zo slecht weer in het normale ritme kan komen met snachts slapen en overdag wakker.En dan snachts veel wakker lig, etc.. En tegenwoordig hoeven wij maar 2 of 3 nachten achtereen te werken en geen 7 of 8 ( of 10) zoals vroeger.En ehm er kan ook van alles mis gaan als je wel gewoon geslapen hebt toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...