nog meer misbaksels?

Hmm een reactie op mn blog van gister ( nicole: "gelukkig kun je met maaltijden opnieuw beginnen, met nieuwe ingrediënten, itt tot kinderen".) bleef zo lichtjes door mijn rozebewolkte moederbrein spoken.Is dat werkelijk zo? Als je als moeder/opvoeder eens iets fout doet (en doen we dat niet allemaal, ik bedoel natuurlijk meer jullie/men, want zelf ben ik waarschijnlijk best heel perfect ;-))Maar is het dan de volgende keer niet zo dat we toch zelf ook van onze fouten geleerd hebben en het dan beter doen? Want vaak kom je toch in dezelfde situaties terecht met je kinderen.Wat ik ( ja ik als perfecte moeder) vandaag niet goed deed in de opvoeding kan ik de volgende keer toch wel beter ( proberen) te doen?Soms met inderdaad nieuwe ingrediënten, nieuwe denkbeelden, nieuwe manieren ,nieuwe energie, maar in ieder geval met nieuwe moed .
Buiten dat bedenk ik me ineens dat mn puber wel regelmatig aangebrand is en ikzelf over het kookpunt,ik zie in eens steeds meer overeenkomsten met koken. :-)

Reacties

  1. Ik moet zeggen hoe meer kinderen hoe beter het me lukt ;-) En dat is met koken toch ook zo, hoe vaker je het probeert hoe beter het smaakt :-d

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik noem mijn oudste ook vaak mijn broddellapje...
    Gelukkig kun je als grootgezinsmama rustig van je fouten leren. De laatste wordt hét perfect opgevoede kind...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Youp van 't Hek zei het ook al "Kinderen zijn net pannenkoeken de eerste mislukt altijd"
    Oefening baart kunst wat zal je kleine meid perfect zijn ;)
    Groetjes petra

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk