vrijdag 30 oktober 2009

een dubbeltje aan de rol

Het is belangrijk/hoort bij de opvoeding om je kinderen op een bepaalde leeftijd toch min of meer de waarde van geld te leren kennen.Vind ik.Dus bespraken het elfje en ik een klein alledaags item.Iedere dag neemt zij een pakje drinken (van de een of andere soort) mee naar school, daar zijn we mee begonnen na diverse lekkende beker incidenten, welk merk ik ook kocht, als ik eerlijk ben lekten ze op een gegeven moment altijd wel een keer.Maar nu hadden we berekend dat een pakje drinken toch al snel minimaal 10 cent kost per dag. Ook zijn pakjes natuurlijk belastend voor het milieu ( drinkbekers ook wel want die moet je weer wassen) maar goed.Zij dacht eerst dat ik dit ter sprake bracht vanwege de financiele crisis :-)( schattig he? maar dus nog een hoop leerwerk wat betreft de waarde van het geld)
Als zij kiest voor drinkbeker krijgt zij van mij die 10 cent per dag bij haar zakgeld.Hierna dacht zij er even diep over na, zo is zij, mijn elfje,een beetje een bedachtzaam tiepje, nog wel, ben benieuwd hoe zij word als puberteit haar in zn klauwen krijgt, maar dit terzijde.
De keus viel op drinkbeker.Ze mag het per dag van mij bedenken, dus er zit geen moeten achter.
Ik zal de stand bijhouden en op een later tijdstip publiceren.

5 opmerkingen:

 1. Erg hè, die drinkbekers! Ik ben na acht jaar geklieder en gelek dit jaar overgestapt op pakjes van de Lidl en Aldi. Vergeleken met schoolmelk, toch nog relatief goedkoop, en ik had gevoel dat ik hartstikke veel geld uitgaf aan mijn zoektocht naar die Ultieme Beker Die Niet Lekt en de extra vuile, natgelekte was.

  Ik ben benieuwd hoe het je dochter vergaat! Leuk initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons mogen de kids geen pakjes mee vanwege het afval...en toch vaak gesmeer als het rietje erin gestoken moet worden.
  Ik heb 12 bekers van Mepal in de kast staan.....voor mij toch de beste....1 beker is 5 jaar oud, maar lekt niet.

  Ben benieuwd wat elfje gaat doen...10 cent per beker extra....mmmm....levert toch een leuk extraatje op. Ja....een heel leuk initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  Mijn ervaring , met 4 schoolgaande kinderen ?
  Een bidon , zoals de racefietsers , staat veel stoerder dan een beker , géén geknoei met deksels losdraaien en 'géén plassen drinken over tafel of kleding als hij omgestoten wordt en lekt niet !!!

  Alexis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Syl,
  Ook ik ben al jaaaaaaaaaaren overgestapt naar pakjes met Naomi drinkbekers geen succses lekken en gekleef nou ja dan maar pakjes
  heel handig ook effe s ochtends 2 pakjes meenmen en klaar is kees.
  Dit was het dan.
  groetjes je schoonzus Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik voor de kids,kleine sapflesjes of kekke flesjes van Action,vullen met limo,en 1x per week een pakje mee!Groet,Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...