ik ben weer kokend

Gisteren een echt overheerlijke franse uien pizza gemaakt.
Recept:
3-4 flinke uien in plakjes, doe die in een pan met wat olijfolie en laat ze met een snufje zout en een lepel suiker in 20-30 min langzaam carameliseren en helemaal gaar worden. Water toevoegen asl het te droog word
Ondertussen heeft de bbm ( broodbakmachine) het deeg gemaakt( gewoon een wit brooddeegje is oke)
Maar van het deeg een platte pizzabodem en smeer het uien mengsel erover eventuel kun je nog wat verse peper erover malen, beleg de uienmassa met anjovisfilet en naar smaak eventueel nog met wat (natuurlijk vers geraspte)kaas.Afbakken op 220 graden in ongeveer 30 min tot pizza gaar is.Eventueel garneren met (zwarte) olijven( die bak ik niet mee want dan worden ze zo snel droog)
Manlief die altijd een van mijn kritische proefpersonen is vond de zoetige gecarameliseerde uiensmaak heerlijk in balans met het zoutige van de ansjovisfilet.Hij was van mening dat het een echte topper is.Hmmm nou dit gaat dan in mijn toekomstig uit te brengen kookboek ;-)
Posted by Picasa

Reacties

  1. Volgens mij heb ik bijna 3/4 van het grote brood opgegeten en zodoende 3 uien opgegeten. Toch viel het mee wat winderigheid betreft :-D. Het was dus echt een topper. Klein puntje, misschien even wat meer anjovis. Normaal ben ik niet eens zo van de anjovis (veels te zout), maar inderdaad...zo in combinatie met die overdadige hoeveelheid zoete uien is het echt verschrikkelijk lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk