zaterdag 20 juni 2009

ponykamp

Hinnekende ponys briesende paarden de warme lucht van hooi,stro en paardestront.

Wapperende manen, ingevlochten staarten, borstels,krabbers etc etc

Dochterlief, Judith krijgt er geen genoeg van.

Als een echt paardemeisje droomt ze over niks anders dan paarden.Zij ziet zich galoperen in weidse weilandschappen op een prachtig zwart glimmend paard.Haar lange haren in een kittig staartje wapperend op haar rug, een mooie frisse zomerbries doet de bomen ruizen en achter haar rijd haar beste vriendin Renee op een mooi donkerbruin paard.

Opeens steigert haar paard,plotseling geschrokken van een kleine rode vos die voor hen het pad overschiet, ze weet zich door haar uitstekende paardrijkunst nog in het zadel te houden, het paard van haar vriendin bokt en haar beste vriendin word daardoor gelanceerd en komt ten val op de grond.Het bruine paard galopeert ervandoor langs de bomen en dan richting de horizon.

Judith draait haar paard om en stopt naast Renee die roerloos op de grond ligt, ze springt van haar paard en knielt naast haar op de grond. Renee opent haar ogen en begint zachtjes te kermen, ze heeft vreselijk pijn eigenlijk overal maar het meest aan haar linkerbeen.

Even weet Judith echt niet wat ze nu moet doen.

Haar ogen vullen zich met tranen..... maar dan vermant zij zich. Zij kijkt om zich heen op zoek naar een rechte tak en bind het gebroken been eraan vast met haar broekriem en hijst haar vriendin voorzichtig overeind, Byrco het zwarte paard staat geduldig te wachten en kijkt haar met begrijpende ogen aan. Het is haast alsof hij weet wat zij van hem verwacht.najaa zo droomt zij :-) gelukkig is de werkelijkheid anders

1 opmerking:

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...