vrijdag 16 juni 2017

Tijd nodig

Hallo aan allen, na een periode waar van alles gebeurde en gebeuren moest, wil ik toch nu ik me weer wat herpakt heb mijn blog weer oppakken, want ik mis het wel en schrijf/schreef en lees altijd met plezier ook bij jullie allen.
Hoewel nog steeds niet alles rozengeur en maneschijn is, zijn we toch in rustiger vaarwater. En hoe vervelend en verdrietig het ook is, dat bv mijn moeder nooit meer alleen kan wonen, het is goed, daar waar ze nu zit, gesloten afdeling vol met lotgenoten (dementerenden), ze is echt ontspannen en blij.
Hoewel ik nog wel moeite kan hebben met de soms penetrante urinegeuren, die walmen over de gang, mijn moeder heeft het naar haar zin, en begrijpt goed dat ze niet alleen kan wonen, en dus is dit tweede keus, maar wel oké, lekker bij ons en ook mijn broer in de buurt, ze gaat vaak een dagje mee naar een van onze huizen, en er zijn tal  van leuke en ook dagelijkse activiteiten waar ze naar hartenlust aan meedoet.
Ik zie het, en het verbaasde me enorm, maar het is echt zo, ze lijkt de tijd dat ze thuis woonde al vergeten (net als mijn vader met wie ze 52  jaar getrouwd geweest is) en denkt dat ze al jaren daar zit.
Ze heeft het er zo goed dat ze zelfs klaagde dat de linnenkamer haar kleren te heet waste, want alles is wat te strak geworden, maar dat kan natuurlijk ook gewoon komen van het feit dat ze 6 kilo is aan gekomen sinds ze daar zit. :-) wat ze op zich goed kon gebruiken, want thuis vergat ze vaak te eten, zoals ze vaak van alles vergeet.

6 opmerkingen:

 1. Heftig hoor. Maar fijn weer wat te lezen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet leuk, dat went nooit om je moeder zo te zien afglijden. Gelukkig dat ze het naar de zin heeft dat scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heftig om zo je moeder stukje bij beetje kwijt te raken. Maar wel fijn dat zij het daar naar de zin heeft. En fijn dat je weer terug bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oef dat is best heftig joh,heel heel veel sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat is erg als je moeder dementeert. Maar fijn dat ze het naar haar zin heeft daar. En fijn weer van jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heftig allemaal. Kan me goed voorstellen dat je een moeilijke tijd had en dat het nog misschien niet makkelijk is. Wel fijn om weer een berichtje van je te lezen. Welkom terug.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...