vrijdag 23 oktober 2015

to do lijstjes?

Overal om me heen hoor en lees ik hoe handig to do lijstjes wel niet zijn. Het zou je nachtrust bevorderen omdat het eenmaal opgeschreven op je to do lijst, niet verder door je hoofd maalt. Helaas gaat dat voor mij niet op, zo ik er al aan zou doen,  ik ben nogal perfectionistisch, dan zou ik tot in het eindeloze kunnen doorgaan met dingetjes opschrijven.
Een huishouden, een tuin, 4 kinderen en een hond en een kat, werkenden, schoolgangers, er blijft altijd wat te doen, te wensen en dan bedoel ik niet alleen opruimen etc, een mens, deze mens, ikdus, en de mijnen, wij willen ons graag ook ontspannen, lummelen, wandelen, spelletjes doen, boeken lezen, spelen, en eens extra slapen, is ook altijd lekker.
Dus zou ik alles op zou schrijven, waar dus al geen einde aan zou komen, dan zou ik het blijkbaar ook nog allemaal moeten gaan doen? Ik word serieus al moe en uitgeput als ik eraan denk.
Want blijkbaar als je het opschrijft en daarbij liefst zo gedetailleerd mogelijk, want dan heeft het een grotere kans uit te komen..... brrrrrr ik moet er wederom niet aan denken hoor. Wat een werk.
Niet dat ik t niet allemaal graag gedaan zou willen hebben, ik denk dat dat het niet is, nee dat lijkt me wel fijn, en daar ga ik dan maar fijn over (dag) dromen als ik slaap :-).
Hm en ja, zo ehm blijft er wel eens het een en ander liggen hier. En jah daar stappen we er overheen. Een dagje ofzo hoor dan moet er ook heus hier wel weer wat....Labels:

8 reacties:

Blogger huis tjokvol zei...

ja heb ik ook wel eens gehoord maar nee gaat bij mij ook niet op,ik heb het gedaan bij de bijkeuken die we aan het bouwen waren ,maar als je dan die waslijst ziet word je alleen maar meer ontmoedigd,zo van pppffff wat een waslijst moeten we nog,nee niet bevordelijk voor ons .

23 oktober 2015 om 15:29  
Blogger Jo en joh zei...

Zelf werk ik altijd met een lijst voor h.h klusjes sinds een paar jaar en het bevalt me in zoverre, dat nu ieder familielid zegt; jij bent zeker de hele dag aan het werk! Ik heb door die lijst veel meer tijd voor mezelf.

23 oktober 2015 om 22:06  
Blogger Jo en joh zei...

Zelf werk ik altijd met een lijst voor h.h klusjes sinds een paar jaar en het bevalt me in zoverre, dat nu ieder familielid zegt; jij bent zeker de hele dag aan het werk! Ik heb door die lijst veel meer tijd voor mezelf.

23 oktober 2015 om 22:07  
Blogger Mrs. T. zei...

Er ligt hier een briefje waarop iedereen die iets opmaakt, dat artikel weer schrijft, dat is mijn boodschappenlijstje.
Als manlief iets moet doen in huis dan zet ik dat op een briefje en dat werkt heel goed. ;-)
En verder werk ik op mijn werk met taken in outlook. Dat is heel gemakkelijk vind ik.

24 oktober 2015 om 16:26  
Blogger Ellen zei...

Ik maak wel to do lijstjes. Als ik het niet doe, dan blijft er schandalig veel liggen :-)

26 oktober 2015 om 14:26  
Blogger Nicole orriĆ«ns zei...

En als je nou van te voren met jezelf afspreekt dat er maximaal 7 dingen op je lijst mogen staan? Zou dat helpen?

Huisvlijt

27 oktober 2015 om 10:58  
Blogger Jolanda zei...

Zo'n lijstje is vooral leuk al je er iets vanaf kunt strepen!
We werken er ook weleens mee maar dan als reminder en niet als dwang.

29 oktober 2015 om 15:59  
Blogger Bibje zei...

De enige to do list die ik nog maak is die voor de winkel. Zo komen degoede boodschappen in huis. Verder niet meer. Ik wordt er al net zo nerveus van als zo'n lijstje er hangt als dat ik het niet opschrijf. Dan wil ik het zo snel mogelijk af hebben.....

11 november 2015 om 11:18  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage