zondag 1 maart 2015

Waar haal jij je bloginspiratie vandaan?

Ik werd gisteren getagd door Nicole van oa het blog huisvlijt om mee te doen met de volgende tag over bloginspiratie. Ik heb een soort van haat/liefde gevoelens bij deze doorgeefstokjes, of hoe je het wil noemen, aan de ene kant ben ik altijd bang dat alle leuke kittige hippe antwoorden op deze vragen al gegeven zijn, aan de andere kant vind ik het toch altijd leuk, want het is aardig bedoeld en je word vaak getagd met aardige bewoordingen, en dat vind ik leuk :-), dus bij deze bedankt! Natuurlijk doe ik weer mee.
Welke afbeelding heeft voor jouw met blogspiratie te maken?

verhalen schrijvers <3>
Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik heb eigenlijk altijd wel inspiratie, als ik eens niet blog is het omdat ik het echte dagelijkse leven te druk ben. Ik moet/wil er altijd wel even voor zitten, soort me-time. Soms schrijf ik ook blogjes die ik niet publiceer, maar dan heb ik het ondertussen wel lekker van me af geschreven :-). En/of ik ben zelf niet tevreden over het resultaat, of vind het niet plaatsingswaardig, dus verwijder ik die weer voor plaatsing.


Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ha, das een goeie, als moeder van 4, tja zelfs de kabouters hier in huis, zijn al wat groter dus die kunnen soms wel even wachten of iets zelf doen, maar meestal ben ik dan toch zo afgeleid, dat ik het bloggen even op pauze zet en doe wat ik moet doen. Soms stop ik er voor die dag dan ook maar mee, bijvoorbeeld, gewoon omdat ik dan opeens buiten loop, jongste dochter helpen met leren skaten/skeeleren en dan denk ik vaak, OH hoe heerlijk is buiten lopen toch eigenlijk ook, dat soort dingen dus.....


Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Oei, nu moet ik even nadenken. Soms blader ik door mijn met mijn smartfoon-gemaakte fotootjes heen en borrelt er opeens wat op. Soms zijn het dagelijkse huiselijke dingen, manlief, hond, kinderen, en wat dat met zich meebrengt, kwa opvoeding, huishouden, koken etc etc....of wat ik ergens lees, meemaak of hoor. Soms zijn het mijn eigen innerlijke beroeringen. Ik heb wel ergens in een notitie-boekje een lijstje onderwerpen om over te bloggen, waarop ik poging doe, als de inspiratie mij ergens aanvliegt een korte beginzin op te schrijven, maar net zo vaak vind ik die als ik weer achter de laptop zit ehm minder inspirerend of ben ik toch kwijt wat ik er mee wilde zeggen. tja beetje 50-50 is dat, soms werkt het wel. Maar thee erbij is altijd een goed idee.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Vaak niet, ik hou eerlijk gezegd soms ook gewoon erg van de stilte.


Waar ontstaan de beste ideeën?
Aan de grote eetkamertafel, waaraan ik vaak en graag zit (te bloggen ).


In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Oh ik blog graag buiten, als het even kan kwa weer, lekker in de tuin, maar ook als ik bv bij een speeltuintje zit waar mijn 2 jongsten graag spelen, kan ik mij prima tot (het begin) van een blogje weiden op mijn smartfoon( galaxynote2) . Maar de meeste blogjes ontstaan toch aan mijn eettafel.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, ik blog als hobby en indien nodig zoek ik het op het www wel. Soms denk ik wel eens zou ik er eens een moeten kopen ofzo.....omdat ik bloggen wel heel leuk vind nog steeds.


Welke bloggers inspireren jou?
Ik lees diverse blogs, soms klikkerdeklik, sommige bezoek ik elke dag. Degene die iedere dag een nieuw blogje hebben, vind ik wel echt inspirerend. Een tijd heb ik gedacht, of nee eigenlijk kroop die gedachte  als vanzelf mijn brein binnen. Dat ik ook elke dag een blogje wilde of zelfs moest plaatsen, dat vond ik vervelend, en het bloggen voelde daardoor als een soort moeten, vervelend moeten, dus ik heb dat toen heel bewust echt los gelaten en blog onregelmatiger, als ik zin en tijd heb. (inspiratie heb ik eigenlijk altijd wel). En ik voelde me blijer en lichter worden, het bloggen weer leuker, dus ik zou zeggen doe wat bij je past.
Sommige blogs bv die over opruimen vind ik ook enorm inspirerend voor het dagelijkse leven, gewoon om te zien wat inderdaad een plankje/kastje per dag opruimen zoveel impact kan hebben. ik zou het ook moeten doenkijk ze zijn lekker bezig, dan kan ik nog even verder bloggen
Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Nou die heb ik allemaal al genoemd lijkt me? Mijn/dit blog is als hobby, en ik wilde hier over de alledaagse dingen in mijn leven bloggen, tevens wil ik geen zeur/zaagblog (daar word ik zelf namelijk al echt niet vrolijker van) alhoewel ik vast ook wel eens een keertje mijn gal spuug, wat dat is het alledaagse leven ook. Hier in ieder geval is het niet altijd rozengeur en ben ik ook niet altijd en eeuwig een enorme zonnestraal. 

Nomineer 5 blogs
Dat vind ik altijd een moeilijke, wie heeft er bv geen zin in etc etc en ik vind zovele leuk van jullie, maar het moet dus hier komtie....
-1 Sandra van het blog http://wiccasan.blogspot.nl/
-2 Sandra van het blog http://gekwek.blogspot.nl/
-3 Yonne van het blog http://yvonne-docter.blogspot.nl/
-4 missmoneypenny  http://moneypennybespaart.blogspot.nl/
-5 appelfien http://appelfien.blogspot.nl/Regels: gebruik een voor jouw inspirerende foto en tag nog 5 anderen, zoiets.......als je zin hebt ;-)
Kijk hier voor de precieze regels: http://www.blogqueen.nl/blogspiratie-tag-vragen-en-regels/

Labels:

11 reacties:

Blogger Gwennie zei...

Oef, soms heb ik helemaaaaaal geen inspiratie! Dan helpt echt niets... Echt niet!
Gelukkig heb jij daar niet zoveel last van... ;-)

1 maart 2015 om 13:45  
Blogger Sandra zei...

Zit ik lekker bij jou te lezen, krijg ik meteen het stokje toegeworpen.
Deze vind ik wel leuk, hoor. En ik ga er ook echt wat mee doen.
Nog een fijne zondag.

1 maart 2015 om 13:47  
Blogger Crafts 'n' Skills zei...

Leuk om te lezen!

1 maart 2015 om 14:23  
Blogger Vlierbloesem zei...

Leuk om te lezen nice!

1 maart 2015 om 14:39  
Blogger Saralien zei...

Leuk om te lezen!

1 maart 2015 om 15:01  
Anonymous Patricia zei...

Wat leuk om de blogspiratie tag hier tegen te komen. Ondertussen heet ie wel al bloginspiratie zie ik ;) Morgen even het overzicht bijwerken en rustig lezen. Ik surf er nu in het zoeken namelijk even langs. Leuk, leuk, leuk!

1 maart 2015 om 22:27  
Anonymous Patricia zei...

En ps. zou je BlogQueen even willen linken (en dat opnemen in de regels). Dit zijn de vragen en regels: http://www.blogqueen.nl/blogspiratie-tag-vragen-en-regels/

1 maart 2015 om 22:32  
Blogger huis tjokvol zei...

aahh leuk om te lezen en ook leuk dat je aan mij hebt gedacht en het stokkie door hebt gegeven aan mij,ik kijk nog even of ik dit ga doen,

2 maart 2015 om 14:01  
Anonymous Patricia de Ryck | BlogQueen zei...

Als je op mijn naam klikt, kun je de vragen, antwoorden en regels makkelijk vinden. Stuur je me een linkje? Erg benieuwd. Succes!

2 maart 2015 om 17:25  
Blogger AppelFien zei...

Hoho, dank je wel voor het stokje! Ik zal er weldra werk van maken! :)

2 maart 2015 om 20:45  
Blogger Nicole Orriëns zei...

Leuk dat je hem hebt ingevuld Silliesullie. Ik heb zelf ook altijd gemengde gevoelens over tags. Ik vind ze vaak erg veel werk...

Huisvlijt

3 maart 2015 om 09:01  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage