dinsdag 3 februari 2015

Wintertenen...de oplossing

Na oudste dochter heeft nu ook mijn jongste dochter last van winterteentjes, bij koude en natte dagen, klaagde ze over pijn, en jeuk. Nu schijnt het zo te zijn dat wintertenen(en vingers) het meest bij jonge mensen voorkomen en dat het na 10 jaar zo'n beetje ophoudt, bij ouderen is het net weer andersom , krijgen die het op oudere leeftijd dan neemt het vaak in ernst en last toe per jaar. ( dat u het even weet, of dat ikzelf het weet, ben natuurlijk ook geen 18 meer :-) maar nog geen last van wintertenen, dat nog niet .) KLIK voor meer info  
Het beste zou zijn de tenen warm houden, in ruim schoeisel en regelmatig bewegen, nou staan mijn jongsten werkelijk nooit een seconde stil, dus dat was het niet. Zalf hielp niet en er overheen plassen zagen we ook al niet zitten. Tot ik ergens hoorde, wat echt zou helpen waren echte (lelijke) UGGS. Je weet wel van die lompe laarsachtigen met een schapevacht gevoerd.
Maar werkelijk zelfs voor zulke kleine voetjes, viel ik toch van mijn stoel, van wat die dan weer kosten. Gelukkig is daar marktplaats, even een avondje goed speuren bracht al snel een paar werkelijk prachtige UGGS, zo te zien inderdaad nauwelijks gedragen, voor een normale prijs. Ze zijn warm, knellen nooit ( die lompe vorm).
En het beste is, het helpt werkelijk.
Mijn oudste dochter, die nog immer last van wintertenen heeft ( en behoorlijk ook, ik blogde er al eerder over) is nu zelfs ook naarstig aan het speuren op marktplaats voor ook een paar.

7 opmerkingen:

 1. Crème met ureum kopen en elke dag insmeren die voeten, helpt echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) wat een wonderbaarlijke oplossing van dit probleem....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het ook als kind en oudste heeft het ook gehad tot een paar jaar geleden maar inderdaad het gaat vanzelf over als je "groot" wordt, maar dat Uggs de oplossing zouden kunnen zijn?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze erg leuk! Ik draag zelf ook altijd uggs in de winter. Heerlijk warme voeten en je schiet er gewoon met je blote voeten in. Lekker makkelijk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh zoiets pijnlijks. Hopelijk helpt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk helpen ze,ook al zijn ze dan niet mooi als het maar helpt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn moeder kon met die wintertenen een strenge winter voorspellen. Had ze er in de herfst last van, dan werd het een strenge winter. Ik heb haar het idee aan de hand gedaan om bij het KNMI te gaan werken. Of rayonhoofd te worden van de Elfstedentocht.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...