donderdag 16 oktober 2014

Kampvuur in huis

Hier is het al herfstvakantie en zijn de kinderen lekker vrij. Altijd wel lekker vind ik zelf, want ik ontsnap graag uit het jachtige stramien, wat schooldagen met zich mee brengen.
Maar met de jongste zoon die 2 gipsarmpjes heeft, snel pijnlijk is daarvan en nu de afgelopen dagen ook weer last heeft van zijn astmatische benauwdheid. ( het ging zo goed het afgelopen jaar) en de hele dag en nacht zit te hijgen hoesten en puffen..... Nu dus dacht ik zo halverwege de week toch wel echt even, en wat nu....hier zweeg mijn innerlijke stem en ik kwam in een zwart gat....zo voelt het dus als je geen gedachtes hebt. 
Maar gelukkig kwam ik tijdens mijn bijna dagelijkse blogjesleesronde op wat leuke ideeën. Wij zijn altijd nogal dol op kampvuur en ook in herfst en winter doen we dat graag eens in de tuin. Voordeel mijn tuin word opgeruimd, want de kinders willen graag dingen om in het vuur te gooien en het is natuurlijk echt heel leuk. Maar ja benauwdheid en rook, vuur enzo is niet echt plezierig, want hoestbuien die maar niet stoppen zijn dan het resultaat, dus werd het een binnenshuis kampvuur. Gespot bij het blog van de introverte mama. Goed te doen met een wat gammel jongetje van 6 ook :-). Hier ons resultaat:
  Bij de action zijn van die oplaadbare nepkaarsjes tekoop , altijd handig en leuk en veilig, met de donkere dagen in het vooruitzicht. Wat herfstschatten van de laatste wandeling door het bos.

En zodra het dan echt donker is ziet het er dan zo uit, knotsgezellig en zoals de jongste zoon zei; ik kan er uren naar kunnen kijken. De nepkaarsjeslampjes flakkeren namelijk ook echt een beetje.   
Op de slaapkamer tussen de twee jongsten in.
Geweldig!

8 opmerkingen:

 1. Leuk idee. Dat kampvuur.
  En ik vind het wel fijn die afwisseling van school en vakantie. Hier is het hierna nog één week en dan is het ook weer vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een goed idee. Ik heb de kaarsjes al in huis :)
  enne over de astma, Het is juist de warme nazomer/herfst die maakt dat hij er meer last van heeft. Het is te warm om te stoken in huis waardoor het vochtig genoeg blijft voor een feestje voor de schimmeltjes en huisstofmijtjes.
  In mijn jeugd adviseerde de huisarts(toen nog zo'n ouderwetse dokter) om al vroeg in het voorjaar te beginnen met stoken zodat het huis droog bleef. Advies wat ik later nooit meer heb gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me wel af bibje helpt het echt vroeg stoken? Ik meen dat jij ook astmatisch bent?
   Daarbij was het tot een week ofzo geleden nog zomers warm ook.....dan zou je denken dat dat vochtige ook pas later in de lucht komt?
   Maar het zou idd wel goed een mogelijkheid zijn.

   Verwijderen
 3. Dat heb je leuk en creatief gedaan zeg! En ook ideaal in combinatie met asthma. Bij ons begint de vakantie volgende week. Maar uiteraard heb ik de helft van de kinderen vandaag ook al thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig! En mooi, wie houd er nu niet van vuuah! Fijn fijn, vakantie <3

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...