zaterdag 27 september 2014

Uitgedroogd

In het kader van; en doet ze er nog wel eens wat mee, met die voedseldroogtrommel? Ik heb me voorgenomen dat wat ik een jaar niet gebruikt heb echt weg MOET uit mijn huis keuken. In het kader van less is more enzo....
Maar gebruik ik hem nog wel?
Jah hoor, het is nu weer appeltjestijd, een rondje door de buurt doet ons regelmatig op wild groeiende appeltjes stuiten. Vaak zijn die onooglijk lelijk en nogal zuur, maar gedroogd, al dan niet met een snuf kaneel erover, zijn dat nu juist onze favo gedroogde appeltjessnack. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gekochte appeltjes drogen.
En gaan ze graag mee in de fruitbakjes naar school, als ze dat redden, want het hapt zo heerlijk weg namelijk :-) een appelchipje. 

6 opmerkingen:

 1. hmmm; dat staat hier ook nog op het programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lukt dat nu ook zonder zo'n handig geval? #drogen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch wel een handig ding ja....maar niet wegdoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit! Ik moet wel toegeven dat ik nog nooit had gehoord van een voedseldroogtrommel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag me ook al leuk en gezond appeltjes drogen in de oven maar de appelchipjes uit de winkel vind mevrouw niet lekker.
  Wel per ongeluk uitgevonden hoe je een soort van fruitleer snoepjes gewoon in een pan kunt maken: gewoon je peren-appelstroop te ver in laten koken. Ze vinden hier mijn mislukte stroop heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...