donderdag 11 september 2014

Gniet of wel?

Genieten, van de kleine dingen, soms vergeet ik het gewoon. Echt, dan ben ik moe (nachtdiensten) of knorrig, of gewoon druk.... met van alles en nog wat je kent dan wel en voor je het weet zit ik weer in een soort van pieker/peinz/en stressie modus. Niet zo leuk en dan haat ik mezelf ook een beetje, omdat ik dat doe. Bah..
 Maar, de zon schijnt, het is heerlijk warm nazomerig weer, waar ik zo van hou. En de kinderen klimmen als wilde apen in de bomen. Boomklimmen is zoooo fijn. Dat weet ik zelf nog goed, hele middagen zat ik vroeger zelf in de grote boom naast ons huis, met mijn broertje, ik had zelfs een eigen tak (toen ik zelf nog klein was he, want nu zou dat een beetje gek zijn, men ziet zelden een groot mens in een boom zitten).
Het is etenstijd, ik heb een grote pan pompoensoep gemaakt, dan is toch echt de herfst begonnen. Lekker!
De kinderen slingeren naar beneden.
Oh en dan nog wat, vannacht is er kans op het kunnen zien van Noorderlicht in Nederland, zoek een donker plekje, ga buiten in je slaapzakje liggen, en wie weet....zie je het!
Je zal maar nachtdienst hebben en dus toch al wakker moeten zijn :-)
spannend!

9 opmerkingen:

 1. Ik kan ook kwaad op mezelf zijn zoals vandaag omdat ik dan niet gewoon lekker ga wandelen met onze kleine Fee. Maar in de plaats ga ik dan niet wandelen, maar sta achter de kookpotten en onderwijl doe ik nog een was. Dan baal ik op het einde van de dag zoals nu....Weer laten voorbij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop ook het noorderlicht te kunnen zien. Dan vergeet ik vast niet te genieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verrukkelijk weer nu he? We zouden misschien wel eens in een boom moeten zitten :)
  En die poollichten gaan we hier bij schiphol vast niet zien ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen, van die nachtdiensten. Ik heb er ooit een paar gedaan en ik raakte er volledig uit balans door.

  Zet 'm op daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi blogje, met een mooie foto van je kinderen! Het is fijn om te genieten van kleine dingen, maar er moet ook niet weer niet te veel druk op genieten komen. Dan krijg je daar weer stress van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je móet genieten lukt het niet hè...
  Misschien toch een keer weer lekker in een boom gaan zitten, tijdens je nachtdienst (!) en dan naar het noorderlicht kijken... Dat lijkt me gaaf :-)!
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, bomen klimmen, nazomerweer, pompoensoep en noorderlicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En daarom nam ik vanmiddag gewoon een paar snipperuren op, stopte wat muziek in mijn oren, stapeltje leesvoer, tuinstoeltje en voor iedereen duidelijk dat ik niet gestoord wilde worden ... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk, ook al bomenklimmers bij jou!
  Noorderlicht... wist het niet.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...