donderdag 18 september 2014

Experimenteren

Allereerst was ik weer eens geïnspireerd iets nieuws te koken, uit een Jamie O magazine, die ik altijd graag koop en waar ik regelmatig uit kook. Bovenstaand gerecht een eenpansgerechtje  alles-in-een-rijst-met kip (met komijn en koriander en dadels en honing, dan heb je een beetje een idee van de smaak), was werkelijk goed gelukt,  EN zag er net zo uit als op het plaatje, helaas vond de manlief t niet lekker, want die blieft geen dadels, waarna de twee jongste mormels ook begonnen te blaten dat ze dat ook te zoet vonden.... naja zeg, ze aten het wel op. Maar, gelukkig vond oudste vega dochter het wel lekker, die eet dan natuurlijk geen kipkluifje maar de rest wel, het geheel werd geserveerd met een flinke portie sperzieboontjes want die lust toch iedereen. 
En ging ik gister op de vrije studiedag van de jongsten samen met mijn moeder naar de pluktuin.
En plukten we een heerlijke grote bos dahlia's in de prachtigste kleuren. 

5 opmerkingen:

 1. o daar hebben wij hier ook altijd een paar van aan tafel,wat de boer niet kent vreet die niet,hihi,en wat een prachtige bloemen

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vermoeiend als je man een ondermijnende invloed is aan tafel! Gelukkig geeft je vegetarische dochter het goede voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jamie... daar kook ik ook nog wel eens een receptje van. Heerlijke ideeën heeft ie! En wat zijn die dahlia's prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt mij een zalig gerecht. Ik vind alles wat erin zit lekker, dus dat kan niet missen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ow hier een beetje haat/liefde met koriander.... Maar verder klinkt het lekker :) Weet je dat ik trouwens jouw idee van die hartige muffins (in een gezellig vormpje) regelmatig maak met restjes uit de koelkast!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...