woensdag 13 augustus 2014

Vakantiegevoel vasthouden

Om het vakantiegevoel wat langer vast te houden of maanden later nog eens op te wekken, koop ik op vakantie voor we weer naar huis gaan iets waarvan ik weet dat het thuis (nog) niet in de supers ligt en wat ik lekker vond, ruiken of smaken, of gebruiken.
Vorig jaar kocht ik heerlijk honing shampoo, gemaakt door de plaatselijke imker (of zijn vrouw ofzo iig lag het in hun shoppie naast de honing) en dat verstopte ik thuis in de badkamer, zodat niet iedereen zomaar hele sloten op zijn hoofd kon gieten tijdens het douchen/haren wassen ( en de nogal kleine fles in no-time op was). Zaaaaaalig....ik deed er bijna een jaar mee.
Dit jaar vond ik het geluk in een simpele zak met paar-lila-snoepjes met  viooltjes smaak. En af en toe neem ik er een en t is geloof ik,vooral de heerlijke geur, die me een soort van weemoedig vakantiegevoel geeft.
Dan sluit ik even mijn ogen en doe even lekker niks.
Zo eenvoudig kan het zijn.
Ontstressend.

7 opmerkingen:

  1. Om die reden neem ik elk jaar weer tig flessen Franse douchegel mee, om steeds weer even terug te denken aan de leukste 3 weken van het jaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, de shampoo verstoppen. Dát ik daar niet eerder op gekomen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slim idee! Met geuren en smaken kun je zo instant gevoelens en herinneringen oproepen.

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...