woensdag 20 augustus 2014

Feestvarkentjes

 De traktaties voor de kinderen op de basisschool vind ik altijd een beetje een ding. Ik wil natuurlijk ook wel dat mijn kind iets leuks/lekkers en origineel verpakte traktatie kan ronddelen, ter verhoging van hun verjaardagsvreugde. Maar tegelijkertijd vind ik wel dat ook dat soort dingen steeds opgeklopter worden, laatst werd er een zak snoep uitgedeeld, waarvan wij (en ook de juffen op school) vonden dat je daar wel een ruime week mee kunt doen als je er elke dag een  neemt.....en er zat toen ook een pakje mini-stiften en een mini-kleurboekje in. Ik vond dat echt te veel, te gek...snap wel dat de kinderen, ook mijnes hoor het wel een gave traktatie vonden..... Dus ik zit zoals zo vaak tussen twee stromingen, ik wil ook leuk doen (jah sorry ik ben ook schuldig) en mijn kinders ook iets leuks laten trakteren, voor de (jonge) kinderen is het toch wel een beetje een belangrijk moment.......maarrrrr, ik denk dan niet te gek, ik bedoel soms zijn er de meest fantastisch mooie uitgeprinte verpakkingen gemaakt , maar voor wat??  Die worden door de groep1/2 natuurlijk er zo afgerukt en weggegooid. Dus wat dat betreft ga ik voor makkelijk en praktisch. En dit was te doen.... er zijn diverse varianten van te vinden op het internet, ik heb de gemakkelijkste gekopieerd.
De manlief tekende een varkentje en trok die door de printer/scanner/kopieerder.
 
Danoontje-look-a-like erdoor , lepeltje erop plakken. 
En je hebt zo een mandje vol heerlijke feestvarkentjes.

14 opmerkingen:

 1. Mooie traktatie hoor! En ja, ik vind ook dat het soms echt te gek wordt. Knutselprojecten van de ouders en/of veel te veel ongezonds...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk hoor! Het is inderdaad altijd lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk idee! En inderdaad, het moet niet te gek worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem leuk!
  En ja, we bieden als ouders erg tegen elkaar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik deed altijd zo simpel mogelijk totdat dochter zelf bedacht dat ze taart op school wou eten...nou dat was pas echt simpel en feestelijk.
  Taart, kartonnen bordjes,servetjes en vorkjes...en kaarsjes natuurlijk. Dolle pret haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik denk dat ik je idee ga pikken! Hier vandaag derde dag school na de vakantie trakteerde iemand die 4 (!) werd (en dus ook nog maar 3 dagen naar school gaat) op complete snoepzakjes (met fluitje, feesttoeter, 3 verschillende soorten snoepjes en nog een klein poppetje oid) Ik roep heel hard dat ik niet meedoe, maar ook ik wil een leuke mama zijn kuch *bloos* maar zoveel snoep en frutsels, nee, daar houd ik niet van.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...