vrijdag 13 juni 2014

Waar gaan we heen deze zomer?

Zomaar opeens is het dan alweer bijna vakantietijd, hoe heerlijk. En dit jaar willen we weer eens met onze klapkar eropuit trekken en ergens gaan kamperen. Maar waarheen?
We weten het eerlijk gezegd nog niet, de huisdieren zijn al geboekt in dierenhotels in de omgeving, dus dat is alvast geregeld.
Er word getwijfeld tussen gewoon in Nederland blijven, op een leuke kleinschalige camping in bosrijke omgeving met zwembad(je) op de camping en bosmeertje in de buurt. Wat ons, de ouders handig leek, dan kan de bakvis haar vriendinnen meenemen/uitnodigen een paar dagen te komen logeren en leuke dingen te doen.
Of de Belgische Ardennen waar we 2 jaar terug zo'n heerlijke vakantie hadden, staand aan een kleine rivier.
Of.....toch een ietjes verder weg, en dan denken we bv aan Normandië, ben je meteen wel helemaal "in het buitenland" wat de bakvis eigenlijk nog het meeste trekt, ook al is er een kleine kans dat ze dan weinig leeftijdsgenootjes treft. (het is altijd een gok toch en wij gaan meestal naar de wat rustigere- noem het saaiere- campings, ik noem het rustig, vredig, en relaxend, waar het grootste vertier meestal de natuur om ons heen is).
Maar, mocht een der lezers nu een geweldige camping weten, dan staan wij nog open voor tips.

6 opmerkingen:

 1. Met dat dilemma zitten wij ook. Liefst een kleine camping waar ons manneke van 5 alle vrijheid heeft. AUB geen mega-campings waar je een nummer bent en je met de plattegrond van de camping je weg terug moet vinden. Ook graag met een zwembadje en niet te ver weg. Ben benieuwd naar de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb géén idee. Ook niet voor onszelf... Lees dus graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een beetje ver, maar deze camping is echt top. In Frankrijk van Nederlandse mensen. De pubers mogen zelf in een tentje in de boomgaard aan de andere kant van de weg staan. Dat geeft meteen een leuk sfeertje voor hen, zo hebben ze meteen een groep vrienden. http://www.peyrugue.com/home.php?mode=NL Klik en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.berenkuil.nl Grollo, via Google vind je ook nog eens leuke zwemplas(jes) in de buurt in het bos! ( T Loomeer en de Kibbelkoele liggen in de buurt)
  Ook leuk als je van wat grotere campings houdt, Heldense Bossen.(limburg) Geen zwemplasje, wel in de bossen en prachtige natuur rondom. Je kan ook even Googlen en dan kijken bij parkeerboerderijen daar in de buurt.
  Beiden zijn zeer geschikt voor zowel kleintjes als groter kinderen, want dat is meestal dan wel weer een dingetje of/of natuurlijk....
  Ten laatste, als je niet maalt om een zwemplas/zwembad op je camping maar in de buurt ook goed, http://boscamping.nl. (Norg, Langerloër duinen) Een echte natuurcamping waar je de tent net zo neer mag zeggen als je wilt, speciaal hondenveldje, leuke simpele speeltuin. Op de site vind je ook de mogelijkheden van het zwembad (circa 5 minuten fietsen). Norg ligt op circa 15/20 minuten wandelen het dorp heeft oa vele horeca gelegenheden, 2 supermarkten, fietsenzaak die ook verhuurt en een VVV kantoor. Een recreatieteam is er niet, al organiseert de eigenaar wel een beetje voor de kampeerders in schoolvakanties. Verder is er een kantoor/receptie waar je ook een kopje koffie of thee kan halen, ijsjes kopen, VVV informatie is en een bibliotheek.
  Gr pdepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen het nadenken over je bestemming is denk ik al leuk als ik het zo lees! Voorpret is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi! wij zijn jaren geleden naar camping Val d'' Or geweest in Luxemburg: heel erg leuk! Is een kleine camping met een beekje waarin ze lekker kunnen spelen en spartelen.
  groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...