vrijdag 27 juni 2014

Slapende kindjes

Altijd ga ik even kijken, voor ik zelf mijn bed in stap. Bij onze jongsten, want de 2 oudsten zijn of vaak nog wakker, en daarbij vinden die het al jaren belachelijk, als ik bij ze kom kijken. dat wensen ze alleen nog als ze ziek/grieperig zijn. (ohjah en dan het liefst moet ik dan meteen iets lekker fris, of juist warms, te drinken meenemen voor de patiënt , en warme kruikjes of juist verkoelende washandjes, poeee) Maar onze jongsten vinden het nog fijn, en zo ze al wakker worden mompelen ze slaapdronken kussssssje mamma. En dan slapen ze weer lekker door.
En ik vind ze juist dan zo lief, als ze slapen, bed vol met knuffelpopjes, speelgoedjes, boeken, ze passen er zelf nog net naast. Dan smelt ik helemaal. En ben ik meteen vergeten wat een draken het soms overdag kunnen zijn grrr...
En het ging een paar maanden goed, maar drukte enzo van deze laatste schoolweken, maakt dat onze jongste dochter weer regelmatig wakker word snachts en dan een beetje bang is, en dan komt ze bij ons in bed slapen. Maak ik nooit een punt van, het angst probleem is meteen opgelost en iedereen draait zich om en slaapt verder. (en werkelijk mijn oudste hadden t vroeger ook heus weleens en die slapen echt al jaren de hele nacht in hun eigen bed, dus ....)

5 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk he, die slapende kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig, slapende kindjes! Slapen ze altijd samen in een bed? En geeft dat geen gedonder, als er één niet slapen kan (hier doen we het soms, en dan is het natuurlijk even wennen aan de geluiden uit het andere bed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar...enne
  Ik doe het nog steeds hoor. Even koekeloeren en wat liefs in de oren fluisteren. Dekens rechtrekken. Kusje....dan kan deze mamma weer rustig slapen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lief om te zien van heerlijk onschuldig slapende kindertjes! En ja hoor, ik doe het ook voor ik naar bed ga, loop ik nog even bij onze jongste naar binnen om haar nog even in te stoppen en een aaitje over haar wang (net zoals ik dat vroeger ook altijd bij de oudsten deed)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk genieten! bij dochter kijk ik ook nog elke avond en idd dan vergeet je dat het draken kunnen zijn overdag ;) bij zoontje ben ik er helaas mee gestopt om te kijken.. hij wordt er wakker van.. en wil er dan uit en op de commode en t liefst naar beneden wat we niet doen.. kan m daarna wel weer wegleggen en met wat geluk slaapt hij weer.. maar toch maar niet.. er maar vanuit gaan dat hij lekker ligt te slapen in zn bedje, ademend en wel... en fijn dat je dochters angst weg is doro bijjullie in bed te slapen!!! hier uit het zich in weer elke nacht bedplassen.. :( dus elke nacht of ochtend bed verschonen.. meestal slaapt ze daarna wel weer verder gelukkig.. is angst voor de veranderingen.. zomervakantie (te vaag begrip en veranderingen van de normale routine), groep 2.. (andere juf, wel zelfde kindjes.. maar toch weer ver weg en vaag), nachtjes slapen bij scouting (wil ze niet.. eng.. onbekend.. weet zeker dat ze het leuk zal vinden maar toch) .. arme meis

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...