woensdag 4 juni 2014

Nieuwe liefde

Ik sta, bij mij collegaatjes, bekend om mijn liefde voor alles wat een stekker heeft, wat betreft keuken/kookapparatuur. Broodbakmachine(s), ijsmachine( gekregen van een collega die er nooit wat mee deed), keukenmachine die hakt, snijdt, etc, elektrisch mes (uit de tijd dat ik ons dagelijks brood bakte en sneed, ik kreeg er werkelijk bijna een tennisarm van) een staafmixer (vooral heel handig in de tijd dat de jongsten nog gepureerd aten, en nu nog voor sauzen en soepen).
Maar met het gebruik en het verstrijken der jaren, stortte de een na de ander in, te beginnen met de broodbakmachine, maar toen kreeg ik die van mijn ouders die er niks meer mee deden, en ook die was na enige tijd kapot, het mechanisme wat draaien moet zat muurvast. Toen kwamen er zwarte rookslierten uit mijn keukenmachine die lekkere, die alles kon, uitjes hakken cakebeslagje etc...daarna sneed ik zelf de draad van het elektrische mes door en nog een ander klein nootjes/uitjes hakmolentje(jah die had ik ook nog) gaf ook de geest.
En eerlijk is eerlijk ik kijk graag rond in de keuken van een ander, en ook in kookboeken zo af en toe ging mijn hart spontaan sneller kloppen en ik werd langzamerhand verliefd op een ander...
 
Hier is ie dan mijn nieuwe liefje. 
Met een ander opzetstuk, aan het werk, prachtige dunne sliertjes kool. 
Oh wauw, je wil niet weten hoe fijn hij is! Ik ben er werkelijk zo blij mee.
Hoe heerlijk hij een brooddeegje snel en prachtig kneedde, wel jammer dat mijn gist te oud bleek en het deeg daarna niet rees en ik het weg moest gooien.... maar goed nu weer nieuw gist gekocht en nieuw meel.
En bijkomend voordeel, zo'n prachtig apparaat is natuurlijk de parel van mijn keuken, de diamant op mijn aanrecht, dus heb ik al het andere weggooidgeruimd, zodat hij daar prachtig mooi en overzichtelijk staat, klaar voor de arbeid.

9 opmerkingen:

 1. Oh, nu ben ik écht jaloers: een KitchenAid, daar droom ik al jaren van! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow een super machine! leuke kleur ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat mooi, ook één van mijn wensen...maar ben toch bang dat ik hem uiteindelijk te weinig gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die is mooi! Ik wens jullie veel genoeglijke uurtjes samen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog niet in de spiegel gekeken maar ik weet zeker dat ik groen zie van jaloezie, veel plezier met je nieuwe liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is inderdaad prachtig!
   heel veel plezier er mee!

   Verwijderen
 6. goed dat ik dat weet.. voor je komende verjaardag.. iets met een stekker dus
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...